סלט שומר, סלרי וחמוציות
מתכון של השף ישי אטיאס ל'וינו סוקה'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 ק"ג שומר נקי ושטוף
- 150 גרם חמוציות חצויות
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
- מיץ מ 3 לימונים
- שמן זית כתית מעולה
- מלח
אופן ההכנה
- 1. חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק) שומרים במים עם מעט מיץ לימון. ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.
- 2. בקערת ערבוב מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים), מוסיפים סלרי, פטרוזיליה וחמוציות.
- 3. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול.