וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרעפלך-כיסנים ממולאים בשר

מתכון מאת: שירה,shirasa014@walla.com

בשר נא ובצל. ShutterStock
בשר נא ובצל

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • חצי קילו קמח
  • 1 ביצה
  • 1כף שטוחה מלח
  • מים קרים מהברז לפי ספיגת הקמח
  • למלית הבשר:
  • 250גר' בשר טחון
  • 1 בצל מגורר בפומפיה
  • מלח, פלפל שחור, קצת פפריקה וכורכום
  • שום כתוש ולימון לסחיטה לצלחת בזמן ההגשה.

אופן ההכנה

  • 1. לשים בקערה יחד את כל חומרי הבצק ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים וקל לעבודה ולא דביק מידי (תמיד אפשר להוסיף קצת קמח הוא נדבק)
  • 2. מניחים בצד. ואז ניגשים להכנת המלית:
  • בקערה מערבבים את כל חומרי המלית ומטגנים חצי טיגון כ-7-10דקות.
  • 3. שמים בצד ואז מרדדים על משטח מקומח קלות חצי מהבצק לעלה רחב ככל האפשר לבצק דק אבל לא יותר מידי. קורצים על הבצק עיגולים צמודים בעזרת כוס שמים כפית מהמלית על כל עיגול ומקפלים לחצי.
  • 4. לקמח היטב את הכיסנים כדי שלא ידבקו אחד לשני.
  • זורקים למים רותחים ממולחים ומבשלים כ-15 דקות עד שהכיסנים צפים. אחרי שמוציאים לצלחת מטפטים מעל מיץ לימון ושום כתוש אם אין לימון אז חומץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully