וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלקים ממולאים חיטה ובשר ברוטב רימונים

הגשם ורוחות הסתיו עושים רק טוב לסלק. מאיה דרין ממלאת אותו במילוי עסיסי של חיטה ובשר ומבשלת ברכז רימונים חמוץ מתוק

מתכון מאת: מאיה דרין, מערכת וואלה

צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • מצרכים ל-4 מנות:
  • 4 סלקים בינונים מרוקנים ומקולפים
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גרגירי כוסברה גרוסים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • למלית:
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כוס חיטה שטופה ומסוננת
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית גדושה סוכר חום כהה
  • חופן עשבי תיבול
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • לקישוט:
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. למלית: מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצל.
  • 2. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחדיו.
  • 3. מוסיפים את החיטה, הנוזלים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות או עד התרככות החיטה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4. ממלאים כל סלק בחיטה המבושלת.
  • 5. מסדרים בסיר רחב את הסלקים. יוצקים נוזלים לכיסוי הסלקים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה מקשטים בכוסברה, נענע וגרגירי כוסברה, ומגישים.
  • סלק ממולא בתבלינים ורכז רימונים

  • ירקות ממולאים ברוטב חמצמץ

  • עלי גפן מבושלים ביוגורט

  • קוסה מחשי: קישואים ממולאים בשר

  • סיגרים מרוקאים פיקנטים

  • לחמניות ממולאות בשר

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

  • בורקסים במילוי בשר

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • פלפלים קטנים ממולאים

  • מדיאס חצילים

  • מלפוף ממולא

  • עוגת כרוב במילוי בשר (לחנו דולמדס)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully