סלקים ממולאים חיטה ובשר ברוטב רימונים
הגשם ורוחות הסתיו עושים רק טוב לסלק. מאיה דרין ממלאת אותו במילוי עסיסי של חיטה ובשר ומבשלת ברכז רימונים חמוץ מתוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים ל-4 מנות:
- 4 סלקים בינונים מרוקנים ומקולפים
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות סילאן
- מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
- 3 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גרגירי כוסברה גרוסים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- למלית:
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כוס חיטה שטופה ומסוננת
- 200 גרם בשר טחון
- 1 כוס מים
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 כפית גדושה סוכר חום כהה
- חופן עשבי תיבול
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- לקישוט:
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. למלית: מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצל.
- 2. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחדיו.
- 3. מוסיפים את החיטה, הנוזלים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות או עד התרככות החיטה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- 4. ממלאים כל סלק בחיטה המבושלת.
- 5. מסדרים בסיר רחב את הסלקים. יוצקים נוזלים לכיסוי הסלקים ומביאים לרתיחה.
- 6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה מקשטים בכוסברה, נענע וגרגירי כוסברה, ומגישים.