מתכונים חמים

סלקים ממולאים חיטה ובשר ברוטב רימונים

הגשם ורוחות הסתיו עושים רק טוב לסלק. מאיה דרין ממלאת אותו במילוי עסיסי של חיטה ובשר ומבשלת ברכז רימונים חמוץ מתוק

מתכון מאת: מאיה דרין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים ל-4 מנות:
  • 4 סלקים בינונים מרוקנים ומקולפים
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גרגירי כוסברה גרוסים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • למלית:
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כוס חיטה שטופה ומסוננת
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית גדושה סוכר חום כהה
  • חופן עשבי תיבול
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • לקישוט:
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. למלית: מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצל.
  • 2. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחדיו.
  • 3. מוסיפים את החיטה, הנוזלים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות או עד התרככות החיטה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4. ממלאים כל סלק בחיטה המבושלת.
  • 5. מסדרים בסיר רחב את הסלקים. יוצקים נוזלים לכיסוי הסלקים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה מקשטים בכוסברה, נענע וגרגירי כוסברה, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully