אורז מטוגן משאריות
השאריות המשעממות של אורז לבן מאתמול יכולות להיהפך בן-רגע למנה משובחת, עם קצת ירקות מהמקרר וכמה רטבים שמומלץ להחזיק במזווה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז לבן מבושל
- 3 כפות שמן לטיגון
- 1-2 כפות של שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- פלפלון אדום חריף קטן, קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
- מקל סלרי חתוך לפרוסות דקות
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק ומופרדים לירוק וללבן
- 3 נקניקיות מבושלות, חתוכות לפרוסות דקות
- ביצה טרופה במזלג
- 3 כפות רוטב סויה משובח
- 2 כפות רוטב דגים תאילנדי
- 2 כפות סוכר חום
- כף שמן שומשום
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
- 1. בסיר או במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים מעט את הג'ינג'ר והפלפלון החריף.
- 2. מוסיפים את הגזר, הסלרי, החלק הירוק של הבצל והנקניקיות, ומטגנים כ-2 דקות.
- 3. מפנים את אמצע המחבת ושופכים פנימה את הביצה הטרופה. כשהיא מתחילה להתקרש, מערבבים עם שאר החומרים. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עוד דקה או שתיים.
- 4. מתבלים בסויה, רוטב דגים, סוכר חום, שמן שומשום ורוטב צ'ילי מתוק.
- 5. מגישים בקערות, מקושט בחלק הירוק של הבצל הירוק. להשלמת האווירה אפשר לאכול בצ'ופסטיקס.