וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז מטוגן משאריות

השאריות המשעממות של אורז לבן מאתמול יכולות להיהפך בן-רגע למנה משובחת, עם קצת ירקות מהמקרר וכמה רטבים שמומלץ להחזיק במזווה.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

אורז מטוגן עם עוף, פלפלים חריפים, קולורבי וכוסברה. אולפני הרצליה
אורז מטוגן עם עוף, פלפלים חריפים, קולורבי וכוסברה

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות אורז לבן מבושל
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1-2 כפות של שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • פלפלון אדום חריף קטן, קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
  • מקל סלרי חתוך לפרוסות דקות
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק ומופרדים לירוק וללבן
  • 3 נקניקיות מבושלות, חתוכות לפרוסות דקות
  • ביצה טרופה במזלג
  • 3 כפות רוטב סויה משובח
  • 2 כפות רוטב דגים תאילנדי
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר או במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים מעט את הג'ינג'ר והפלפלון החריף.
  • 2. מוסיפים את הגזר, הסלרי, החלק הירוק של הבצל והנקניקיות, ומטגנים כ-2 דקות.
  • 3. מפנים את אמצע המחבת ושופכים פנימה את הביצה הטרופה. כשהיא מתחילה להתקרש, מערבבים עם שאר החומרים. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עוד דקה או שתיים.
  • 4. מתבלים בסויה, רוטב דגים, סוכר חום, שמן שומשום ורוטב צ'ילי מתוק.
  • 5. מגישים בקערות, מקושט בחלק הירוק של הבצל הירוק. להשלמת האווירה אפשר לאכול בצ'ופסטיקס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully