אורז מלא עם פטריות וקישואים
לאורז מלא יש טעם אדמתי וכבד בהרבה מזה של אורז לבן. לכן כשמשדכים לו פטריות, בצל וקישואים, מקבלים ארוחה מזינה, בריאה ולא משמינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז מלא מבושל
- 100 גרם פטריות חתוכות (רצוי טריות)
- 2 קישואים בינוניים לא קלופים, רחוצים וחתוכים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות רוטב סויה
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מאדים במעט מים על אש קטנה את הקישואים, הפטריות הבצל והפטרוזיליה למשך 10 דקות. מסננים את הנוזלים ומערבבים את הירקות עם האורז.
- 2. מוסיפים סויה, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים שוב.