- 1. משרים זעפרן בכמה כפות ציר עוף.
-
- 2. מכינים את העוף והנקניקיות: ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף בנדיבות.
-
- 3. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה, ומטגנים את נתחי העוף להזהבה.
-
- 4. מוסיפים אורגנו ו-1/4 כוס ציר. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות במכסה מכוסה, עד שהעוף מוכן אבל עדיין עסיסי. מוציאים את העוף מהמחבת.
-
- 5. מטגנים נקניקיות באותה מחבת ומוציאים.
-
- 6. מכינים את האורז: מטגנים בצל ושום ב-3 כפות שמן עד להזהבה במחבת רחבה ועמוקה, שיכולה להיכנס לתנור.
-
- 7. יוצקים את שארית השמן, מוסיפים אורז, זעפרן וכפית מלח. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
-
- 8. מוסיפים את יתרת ציר העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית 20 דקות.
-
- 9. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים העוף, הנקניקיות והדג על האורז ומכסים.
-
- 10. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. 5 דקות לפני סוף הבישול מפזרים זיתים.
-
- 11. מגישים את הפאייה חמה.