וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאייה ים-יבשה

קבלו את אחד ממאכלי הדגל של המטבח הספרדי. השילוב של טעמים מהים (ברבוניה) ומהיבשה (נקניקיות מרגז) הופכים את הפאייה הזו למשובחת במיוחד.

מתכון מאת: רונן גורן, מערכת וואלה

פאייה ספרדית. הארץ, אייל שני
פאייה ספרדית/הארץ

מצרכים למתכון

  • 10 חוטי זעפרן
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 1 עוף גדול (במשקל כ-1/2 2 ק"ג) מפורק ל-8 נתחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 8 נקנקיות מרגז חריפות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות אורז
  • 12-16 פילטים של ברבוניה
  • ½ כוסות זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה

  • 1. משרים זעפרן בכמה כפות ציר עוף.
  • 2. מכינים את העוף והנקניקיות: ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף בנדיבות.
  • 3. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה, ומטגנים את נתחי העוף להזהבה.
  • 4. מוסיפים אורגנו ו-1/4 כוס ציר. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות במכסה מכוסה, עד שהעוף מוכן אבל עדיין עסיסי. מוציאים את העוף מהמחבת.
  • 5. מטגנים נקניקיות באותה מחבת ומוציאים.
  • 6. מכינים את האורז: מטגנים בצל ושום ב-3 כפות שמן עד להזהבה במחבת רחבה ועמוקה, שיכולה להיכנס לתנור.
  • 7. יוצקים את שארית השמן, מוסיפים אורז, זעפרן וכפית מלח. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 8. מוסיפים את יתרת ציר העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית 20 דקות.
  • 9. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים העוף, הנקניקיות והדג על האורז ומכסים.
  • 10. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. 5 דקות לפני סוף הבישול מפזרים זיתים.
  • 11. מגישים את הפאייה חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully