פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאייה ים-יבשה

      קבלו את אחד ממאכלי הדגל של המטבח הספרדי. השילוב של טעמים מהים (ברבוניה) ומהיבשה (נקניקיות מרגז) הופכים את הפאייה הזו למשובחת במיוחד.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פאייה ספרדית (אייל שני , הארץ)
      פאייה ספרדית (אייל שני , הארץ)

      מצרכים

      • 10 חוטי זעפרן
      • 1 ליטר ציר עוף
      • 1 עוף גדול (במשקל כ-1/2 2 ק"ג) מפורק ל-8 נתחים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 8 כפות שמן זית
      • 1 כפית אורגנו יבש
      • 8 נקנקיות מרגז חריפות
      • 1 בצל קצוץ
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 2 כוסות אורז
      • 12-16 פילטים של ברבוניה
      • ½ כוסות זיתים שחורים מגולענים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים זעפרן בכמה כפות ציר עוף.
      • 2. מכינים את העוף והנקניקיות: ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף בנדיבות.
      • 3. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה, ומטגנים את נתחי העוף להזהבה.
      • 4. מוסיפים אורגנו ו-1/4 כוס ציר. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות במכסה מכוסה, עד שהעוף מוכן אבל עדיין עסיסי. מוציאים את העוף מהמחבת.
      • 5. מטגנים נקניקיות באותה מחבת ומוציאים.
      • 6. מכינים את האורז: מטגנים בצל ושום ב-3 כפות שמן עד להזהבה במחבת רחבה ועמוקה, שיכולה להיכנס לתנור.
      • 7. יוצקים את שארית השמן, מוסיפים אורז, זעפרן וכפית מלח. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
      • 8. מוסיפים את יתרת ציר העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית 20 דקות.
      • 9. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים העוף, הנקניקיות והדג על האורז ומכסים.
      • 10. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. 5 דקות לפני סוף הבישול מפזרים זיתים.
      • 11. מגישים את הפאייה חמה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -