וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פפריצס (פלפלים קלויים בנוסח ספרדי)

אחד המתכונים הזוכים בתחרות האוכל שהתקיימה בבית וואלה! בפורים

מתכון מאת: מערכת וואלה

פלפלים קלויים. דרור עינב
פלפלים קלויים

מצרכים למתכון

  • פלפלים אדומים (אפשר לחשב את הכמות לפי פלפל או יותר לבן-אדם)
  • חומץ בלסמי
  • שמן זית
  • שום
  • מלח
  • כלים:
  • סיר+מכסה (להכלת הפלפלים מייד לאחר הוצאת מהגריל/טוסטר אובן)
  • כלי רדוד להשריית הפלפלים המוכנים.

אופן ההכנה

  • 1. קולים את הפלפלים בשלמותם בגריל או בטוסטר-אובן עד שכל המעטה החיצוני שלהם שרוף קלות (יש להפוך כל פלפל מספר פעמים לקבלת קלייה אחידה).
  • 2. את הפלפלים המוכנים שמים בתוך הסיר ומכסים (דבר זה יוצר אדים בתוך הסיר, ומקל על קילוף הפלפלים).
  • 3. קולפים את הפלפלים. חותכים לחצאים או רבעים, ומנקים מגרעינים (לא במים!!!) וגבעולים מוסיפים כמות הגיונית של שמן זית, חומץ בלסמי, שום (לפי הטעם) ומלח.
  • 4. מערבבים היטב (רצוי עם הידיים), מניחים בכלי רדוד, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר (יותר שעות במקרר=יותר טעים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully