פפריצס (פלפלים קלויים בנוסח ספרדי)
אחד המתכונים הזוכים בתחרות האוכל שהתקיימה בבית וואלה! בפורים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פלפלים אדומים (אפשר לחשב את הכמות לפי פלפל או יותר לבן-אדם)
 - חומץ בלסמי
 - שמן זית
 - שום
 - מלח
 - כלים:
 - סיר+מכסה (להכלת הפלפלים מייד לאחר הוצאת מהגריל/טוסטר אובן)
 - כלי רדוד להשריית הפלפלים המוכנים.
 
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפלים בשלמותם בגריל או בטוסטר-אובן עד שכל המעטה החיצוני שלהם שרוף קלות (יש להפוך כל פלפל מספר פעמים לקבלת קלייה אחידה).
 - 2. את הפלפלים המוכנים שמים בתוך הסיר ומכסים (דבר זה יוצר אדים בתוך הסיר, ומקל על קילוף הפלפלים).
 - 3. קולפים את הפלפלים. חותכים לחצאים או רבעים, ומנקים מגרעינים (לא במים!!!) וגבעולים מוסיפים כמות הגיונית של שמן זית, חומץ בלסמי, שום (לפי הטעם) ומלח.
 - 4. מערבבים היטב (רצוי עם הידיים), מניחים בכלי רדוד, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר (יותר שעות במקרר=יותר טעים).
 
