פפריצס (פלפלים קלויים בנוסח ספרדי)
אחד המתכונים הזוכים בתחרות האוכל שהתקיימה בבית וואלה! בפורים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פלפלים אדומים (אפשר לחשב את הכמות לפי פלפל או יותר לבן-אדם)
- חומץ בלסמי
- שמן זית
- שום
- מלח
- כלים:
- סיר+מכסה (להכלת הפלפלים מייד לאחר הוצאת מהגריל/טוסטר אובן)
- כלי רדוד להשריית הפלפלים המוכנים.
אופן ההכנה
- 1. קולים את הפלפלים בשלמותם בגריל או בטוסטר-אובן עד שכל המעטה החיצוני שלהם שרוף קלות (יש להפוך כל פלפל מספר פעמים לקבלת קלייה אחידה).
- 2. את הפלפלים המוכנים שמים בתוך הסיר ומכסים (דבר זה יוצר אדים בתוך הסיר, ומקל על קילוף הפלפלים).
- 3. קולפים את הפלפלים. חותכים לחצאים או רבעים, ומנקים מגרעינים (לא במים!!!) וגבעולים מוסיפים כמות הגיונית של שמן זית, חומץ בלסמי, שום (לפי הטעם) ומלח.
- 4. מערבבים היטב (רצוי עם הידיים), מניחים בכלי רדוד, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר (יותר שעות במקרר=יותר טעים).