פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מחשה - ממולאים עיראקיים

      הבשלנית אתי זיו פותחת את המטבח ואת הלב, ומלמדת כיצד להכין מתכונים מתוך המטבח העיראקי עם מחשה, ממולאים עיראקיים ברוטב חמוץ.

      10 מדרגים / 3.33 כוכבים

      ממולאים עיראקיים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      ממולאים עיראקיים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

      • ירקות ממולאים:
      • 6 גמבות
      • 6 עגבניות
      • 4 סלקים גדולים
      • 4 בצלים גדולים
      • 12 עלי סלק (מנגולד)
      • למילוי:
      • 1/2 2 כוסות אורז עגול, שטוף היטב
      • 1/2 ק"ג בשר טחון (צמחונים יכולים לוותר על הבשר)
      • 1 חבילה גדולה פטרוזיליה
      • 1 חבילה גדולה נענע טרייה (אפשר גם יבשה-6 כפות)
      • 1 חבילה כוסברה (אם אוהבים)
      • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
      • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
      • 2 גזרים מגוררים גס
      • התוכן של הסלקים שרוקנו
      • 5 כפות שמן זית
      • 2 כפיות שום כתוש
      • 1 כפית אבקת מרק עוף
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • חצי כוס רכז רימונים
      • מלח, פלפל שחור
      • 1 כפית מלח לימון או מיץ מ-2 לימונים
      • 1 כף סוכר
      • רוטב:
      • 2 כוסות מים רותחים
      • 1 כפית מלח לימון
      • 1 כף סוכר
      • מלח פלפל
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 כוס רכז רימונים

      אופן ההכנה

      • 1.ריקון הירקות: מסירים את ראש הסלק כך שיהיה פתח רחב, ומרוקנים את התוכן עם כלי מתאים (שומרים את תוכן הסלק למילוי). רק לאחר הריקון, קולפים את הסלק. יש לשמור את ראשי הסלק.
      • 2. מסירים את ראש העגבניה, ומרוקנים את התוכן עם כף (שומרים את תוכן העגבניה, וראשי העגבניות).
      • 3. מסירים את ראש הגמבה, ומסירים את הליבה. שוטפים ומסירים את הגרעינים. יש לשמור את ראשי הגמבות.
      • 4. מקלפים את הבצל, וחותכים לאורכו את האמצע. מרתיחים במים כרבע שעה, מקררים ומפרידים את השכבות.
      • 5. חולטים את עלה הסלק במים רותחים.
      • 6. הכנת המילוי: קוצצים דק את הגזרים ואת תוכן הסלקים, ומעבירים לקערה גדולה. טיפ: על מנת לנקות את עשבי התיבול, אתי ממליצה להשרות את עשבי התיבול במים קרים\פושרים בתוך קערה גדולה. כך, החול (לרוב בחורף יש יותר חול על עשבי התיבול מאשר בקיץ) שעל העלים שוקע.
      • 7. מוציאים מהקערה, שוטפים במים זורמים, וקוצצים. מוסיפים אליהם את כל חומרי המילוי שברשימה, מלבד הלימון והסוכר.
      • 8. מערבבים ומעבדים את כל החומרים לעיסה אחת אחידה. טועמים מן העיסה, ומוודאים שלא חסר מלח. מוסיפים את הלימון והסוכר.
      • 9. מילוי הירקות: סלקים, עגבניות וגמבות - ממלאים, ומכסים בראשי הירקות.
      • 10. מניחים מעט מלית בקצה השכבה המופרדת של הבצל, ומגלגלים. מניחים מעט מלית בקצה עלי המנגולד, מגלגלים גלגול אחד, מקפלים פנימה את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף.
      • 11. הרכבת הסיר: מניחים פרוסות של סלק, עגבניה (כולל תוכן העגבניות המרוקנות) ועלי סלרי בתוך סיר רחב (אפשר כמובן להשתמש ביותר מסיר אחד). אם נשארו שאריות בצל (שכבות בצל אשר לא נוצלו), ניתן להשתמש בהן גם כן לריפוד תחתית הסיר. מסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת.
      • 12. מכינים רוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים מעל הממולאים בצורה אחידה.
      • 13. מבשלים על אש בינונית כשעה ורבע. ניתן להעביר לתבנית אפיה, ולבשל בתנור כחצי שעה נוספת.
      • 14. מגישים את המחשה חמה אל השולחן.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -