- 1.ריקון הירקות: מסירים את ראש הסלק כך שיהיה פתח רחב, ומרוקנים את התוכן עם כלי מתאים (שומרים את תוכן הסלק למילוי). רק לאחר הריקון, קולפים את הסלק. יש לשמור את ראשי הסלק.
-
- 2. מסירים את ראש העגבניה, ומרוקנים את התוכן עם כף (שומרים את תוכן העגבניה, וראשי העגבניות).
-
- 3. מסירים את ראש הגמבה, ומסירים את הליבה. שוטפים ומסירים את הגרעינים. יש לשמור את ראשי הגמבות.
-
- 4. מקלפים את הבצל, וחותכים לאורכו את האמצע. מרתיחים במים כרבע שעה, מקררים ומפרידים את השכבות.
-
- 5. חולטים את עלה הסלק במים רותחים.
-
- 6. הכנת המילוי: קוצצים דק את הגזרים ואת תוכן הסלקים, ומעבירים לקערה גדולה. טיפ: על מנת לנקות את עשבי התיבול, אתי ממליצה להשרות את עשבי התיבול במים קרים\פושרים בתוך קערה גדולה. כך, החול (לרוב בחורף יש יותר חול על עשבי התיבול מאשר בקיץ) שעל העלים שוקע.
-
- 7. מוציאים מהקערה, שוטפים במים זורמים, וקוצצים. מוסיפים אליהם את כל חומרי המילוי שברשימה, מלבד הלימון והסוכר.
-
- 8. מערבבים ומעבדים את כל החומרים לעיסה אחת אחידה. טועמים מן העיסה, ומוודאים שלא חסר מלח. מוסיפים את הלימון והסוכר.
-
- 9. מילוי הירקות: סלקים, עגבניות וגמבות - ממלאים, ומכסים בראשי הירקות.
-
- 10. מניחים מעט מלית בקצה השכבה המופרדת של הבצל, ומגלגלים. מניחים מעט מלית בקצה עלי המנגולד, מגלגלים גלגול אחד, מקפלים פנימה את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף.
-
- 11. הרכבת הסיר: מניחים פרוסות של סלק, עגבניה (כולל תוכן העגבניות המרוקנות) ועלי סלרי בתוך סיר רחב (אפשר כמובן להשתמש ביותר מסיר אחד). אם נשארו שאריות בצל (שכבות בצל אשר לא נוצלו), ניתן להשתמש בהן גם כן לריפוד תחתית הסיר. מסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת.
-
- 12. מכינים רוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים מעל הממולאים בצורה אחידה.
-
- 13. מבשלים על אש בינונית כשעה ורבע. ניתן להעביר לתבנית אפיה, ולבשל בתנור כחצי שעה נוספת.
-
- 14. מגישים את המחשה חמה אל השולחן.