- 1. מוציאים את המלאווח מהמקפיא עם שקיות ההפרדה ונותנים לבצק להפשיר מעט.
-
- 2. מחממים תנור (עדיף טורבו) ל-200 מעלות. בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב: רוטב ברביקיו, קטשופ, סויה, צ'ילי מתוק וטבסקו. מרסקים פנימה על פומפייה עגבנייה, מערבבים ומניחים בצד.
-
- 3. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים על מחבת גדולה במעט שמן.
-
- 4 מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר והשום ומטגנים דקה נוספת.
-
- 5. מוסיפים את הבשר הטחון ומגבירים את האש. מערבבים היטב ודואגים לפורר את הבשר תוך כדי עד שכל הבשר מקבל גוון חום, ואז מנמיכים שוב את הלהבה.
-
- 6. שופכים למחבת את הרטבים שערבבנו בקערה ומערבבים ביחד עם הבשר כמה דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך, מערבבים ומסירים מהאש.
-
- 7. על תבנית מרופדת בניר אפיה מניחים עיגול מלאווח ובמרכזו מניחים קצת פחות ממחצית תערובת הבשר. תערובת הבשר צריכה לכסות בצורה נדיבה את שטח המלאווח רק חשוב להשאיר שוליים. סוגרים עם עיגול מלוואח נוסף. מהדקים היטב את השוליים אחד לשני. אפשר להדק ולגלגל את השוליים קצת פנימה, זה גם יפה וגם מונע את זליגת המילוי. באותה צורה ממלאים גם את המאפה השני.
-
- 8. אופים בתנור בערך 15 דק' או עד שהמלאווח מקבל גוון זהוב-חום פריך.
-
- 9. מוציאים מהתנור וחותכים את המאפה לחצי. אם נשאר במחבת עודף מהמילוי ממלאים בו את החצאים. מגישים עם פרוסות עגבנייה, בצל סגול, ומיונז.
-
-
- אופציות לגיוון:
- אפשר להגיש את הבשר כרוטב לפסטה או לגלגל בתוך טורטייה.