פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מ'חמר: ממולאים טוניסאיים

      במרוקאית, מ'חמר היא בכלל פשטידת תפוחי אדמה וביצים, אבל בטוניסאית הכוונה לחצילים ממולאים המבושלים בשמן. הגרסה הנוכחית לממולאים האהובים מעניינת ובריאה יותר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מחמר, ממולאים טוניסאיים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      מחמר, ממולאים טוניסאיים (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

      • ל 4-6 סועדים
      • ירקות למילוי:
      • 2 חצילים
      • 2 קישואים
      • 5 תפוחי אדמה
      • למילוי:
      • 2-3 כפות שמן
      • 1/2 כוס מים
      • 1/2 ק"ג בשר בקר (טחון או קוביות בשר המתאים לבישול, כמו צוואר)
      • צרור פטרוזיליה קצוצה גס
      • 1 בצל לבן קצוץ גס
      • 2 ביצים קשות
      • 3 ביצים
      • תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון אגוז מוסקט
      • לאפייה:
      • 1 כוס מים
      • 2-3 כפות שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. הירקות: מרוקנים את הירקות בצורת "סירות" - חוצים את הירקות לאורכם, ואז 'מרוקנים' את האמצע כך שנשארים שוליים. אם החצילים מאוד גדולים, אפשר לחצות לחצי או לחלק לשליש. שומרים את הפחת ('שאריות' הירקות) להמשך המתכון. מזלפים מעל סירות הירקות לימון ומלח על מנת שלא ישחירו.
      • 2. המילוי: מחממים בסיר את המים והשמן. מוסיפים פנימה את הבשר, הפטרוזיליה והבצל ומבשלים. כאשר הבשר משנה מעט את צבעו, מוסיפים את שאריות הירקות שרוקנו.ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהבשר מתרכך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. במידה ומשתמשים בנתחי בשר, משך הבישול עומד על כשעה. במידה ומדובר בבשר טחון, משך הבישול קצר יותר. התוצאה הסופית צריכה להיות בשר רך ואידוי מלא של הנוזלים.
      • 3. טוחנים את תבשיל הבשר והירקות במעבד מזון. מוסיפים 3 ביצים ואת התבלינים ומערבבים.
      • 4. חותכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. ההרכבה: שוטפים היטב את סירות הירקות, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממלאים כל סירה בכף או 2 מהתערובת. בקערה קטנה נפרדת, שמים את המים והשמן. באמצעות כף, מפזרים את הנוזלים בין הסירות (על נייר האפייה), כך שיהיו נוזלים שיבשלו את הירקות.
      • 7. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה. לאחר חצי שעה בתנור, אפשר להוציא, להבריש עם שמן את הירקות הממולאים ולהחזיר לחצי שעה נוספת. מגישים את פלחי לימון.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -