ירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי
מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת סיטארה לירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי
מצרכים
- 1 כרובית
- 1 זוקיני ירוק
- 1 זוקיני צהוב
- 1 כרישה
- 1 גזר קלוף
- 3 בצלים לבנים קלופים
- 300 גרם בשר טלה טחון
- 3 שיני שום
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1/2 1 כוסות רכז רימונים
- ½1 ציר עוף/מים
- 100 גרם פירות יבשים קצוצים (משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים, תאנים)
- חופן של עלי נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
- 1 מקל קינמון
- שמן קנולה
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם מים ומעט מלח.
- 2. חותכים את הקישואים, הזוקיני והכרישה, מרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזאית, מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים וחולטים במים הרותחים כ2-3 דקות ומוציאים למי קרח.
- 3. מערבבים בקערה את הטלה הטחון, מוסיפים חצי מכמות הפירות היבשים, את עשבי התיבול, את הקינמון הטחון ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. ממלאים את הזוקיני, הקישואים, הכרישה ובין חריצי הכרובית בתערובת הבשר.
- 5. מקמחים את הממולאים, טורפים את הביצים, טובלים בהם את הממלאים המקומחים ומטגנים בשמן עמוק כ2 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
- 6. שמים 3 כפות שמן קנולה או זית, קוצצים את הבצל גס, פורסים את השום, חותכים את הגזר לקוביות ומוסיפים לשמן החם ומאדים 5 דקות.
- 7. מוסיפים את רכז הרימונים, ציר העוף ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה
- 8. מוסיפים את שאר הפירות היבשים, הממולאים, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.