וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי

מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת סיטארה לירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי

מתכון מאת: אופיר וידבסקי, מערכת וואלה

מנות לטו בשבט של סיטארה. נמרוד סונדרס
מנות לטו בשבט של סיטארה

מצרכים למתכון

  • 1 כרובית
  • 1 זוקיני ירוק
  • 1 זוקיני צהוב
  • 1 כרישה
  • 1 גזר קלוף
  • 3 בצלים לבנים קלופים
  • 300 גרם בשר טלה טחון
  • 3 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 1 כוסות רכז רימונים
  • ½1 ציר עוף/מים
  • 100 גרם פירות יבשים קצוצים (משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים, תאנים)
  • חופן של עלי נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
  • 1 מקל קינמון
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם מים ומעט מלח.
  • 2. חותכים את הקישואים, הזוקיני והכרישה, מרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזאית, מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים וחולטים במים הרותחים כ2-3 דקות ומוציאים למי קרח.
  • 3. מערבבים בקערה את הטלה הטחון, מוסיפים חצי מכמות הפירות היבשים, את עשבי התיבול, את הקינמון הטחון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. ממלאים את הזוקיני, הקישואים, הכרישה ובין חריצי הכרובית בתערובת הבשר.
  • 5. מקמחים את הממולאים, טורפים את הביצים, טובלים בהם את הממלאים המקומחים ומטגנים בשמן עמוק כ2 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • 6. שמים 3 כפות שמן קנולה או זית, קוצצים את הבצל גס, פורסים את השום, חותכים את הגזר לקוביות ומוסיפים לשמן החם ומאדים 5 דקות.
  • 7. מוסיפים את רכז הרימונים, ציר העוף ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה
  • 8. מוסיפים את שאר הפירות היבשים, הממולאים, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully