פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי

      מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת סיטארה לירקות ממולאים בטלה, פירות יבשים ורוטב פרסי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות לטו בשבט של סיטארה (נמרוד סונדרס)
      מנות לטו בשבט של סיטארה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 כרובית
      • 1 זוקיני ירוק
      • 1 זוקיני צהוב
      • 1 כרישה
      • 1 גזר קלוף
      • 3 בצלים לבנים קלופים
      • 300 גרם בשר טלה טחון
      • 3 שיני שום
      • 2 ביצים
      • 1 כוס קמח
      • 1/2 1 כוסות רכז רימונים
      • ½1 ציר עוף/מים
      • 100 גרם פירות יבשים קצוצים (משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים, תאנים)
      • חופן של עלי נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
      • 1 כפית שטוחה של קינמון טחון
      • 1 מקל קינמון
      • שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר עם מים ומעט מלח.
      • 2. חותכים את הקישואים, הזוקיני והכרישה, מרוקנים את תוכנם בעזרת כף פריזאית, מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים וחולטים במים הרותחים כ2-3 דקות ומוציאים למי קרח.
      • 3. מערבבים בקערה את הטלה הטחון, מוסיפים חצי מכמות הפירות היבשים, את עשבי התיבול, את הקינמון הטחון ומתבלים במלח ופלפל.
      • 4. ממלאים את הזוקיני, הקישואים, הכרישה ובין חריצי הכרובית בתערובת הבשר.
      • 5. מקמחים את הממולאים, טורפים את הביצים, טובלים בהם את הממלאים המקומחים ומטגנים בשמן עמוק כ2 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
      • 6. שמים 3 כפות שמן קנולה או זית, קוצצים את הבצל גס, פורסים את השום, חותכים את הגזר לקוביות ומוסיפים לשמן החם ומאדים 5 דקות.
      • 7. מוסיפים את רכז הרימונים, ציר העוף ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה
      • 8. מוסיפים את שאר הפירות היבשים, הממולאים, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -