בשר עם פירות יבשים וחבושים

מאכל פרסי מסורתי. מתכון של השף אלון ראובן, מסעדת 'ארנולד'.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
תערובת פירות יבשים. ShutterStock
תערובת פירות יבשים

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 500 גרם בשר בקר (כתף או פילה מדומה)
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 200 גרם שזיפים שחורים (מושרים למשך הלילה)
  • 2 חבושים חתוכים לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3 לימונים יבשים (לימון פרסי)
  • 1/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. חתוכים את הבשר לקוביות.
  • 2. מגלענים את השזיפים.
  • 3. מטגנים את הבשר והבצל בסיר בינוני, עד כדי חצי בישול, ובינתיים מטגנים את החבושים במחבת עד חצי רכות.
  • 4. מוסיפים לסיר את השזיפים, רסק, לימון יבש, מלח, פלפל ומאדים כ-15 דקות.
  • 5. מוסיפים את החבושים, מיץ הרימון והמים. מכסים, מבשלים כשעה או עד שנוצר רוטב סמיך והבשר רך.
  • * מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully