בשר עם פירות יבשים וחבושים
מאכל פרסי מסורתי. מתכון של השף אלון ראובן, מסעדת 'ארנולד'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 500 גרם בשר בקר (כתף או פילה מדומה)
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 200 גרם שזיפים שחורים (מושרים למשך הלילה)
- 2 חבושים חתוכים לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 לימונים יבשים (לימון פרסי)
- 1/4 כוס מיץ רימונים
- 1 כוס מים
- מלח, פלפל לפי הטעם
- 1 כפית שמן זית
אופן ההכנה
- 1. חתוכים את הבשר לקוביות.
- 2. מגלענים את השזיפים.
- 3. מטגנים את הבשר והבצל בסיר בינוני, עד כדי חצי בישול, ובינתיים מטגנים את החבושים במחבת עד חצי רכות.
- 4. מוסיפים לסיר את השזיפים, רסק, לימון יבש, מלח, פלפל ומאדים כ-15 דקות.
- 5. מוסיפים את החבושים, מיץ הרימון והמים. מכסים, מבשלים כשעה או עד שנוצר רוטב סמיך והבשר רך.
- * מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.