וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פתיתים עם גזר, בטטה ונקניקיות

אחלה מנה לארוחת צהריים של אמצע השבוע

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

מנת פתיתים למדור אוכל ילדים. מערכת וואלה!
מנת פתיתים למדור אוכל ילדים

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בטטה בגודל בינוני חתוכה לקוביות קטנות
  • צרור עירית קצוץ דק (לא חובה אבל מומלץ מאד)
  • 5 נקניקיות עוף חתוכות לעיגולים או סוג אחר של נקניק שאוהבים חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף את הבשר בטופו חתוך לקוביות)
  • מעט כורכום
  • 4 כפות שמן (מומלץ קנולה, חמניות או סויה)
  • ½ 3 כוסות מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
  • 2. מזהיבים את הבצל ונזהרים שלא יישרף.
  • 3. כשהבצל מקבל גוון זהוב, מוסיפים את קוביות הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עד שהקוביות מזהיבות.
  • 4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר. מוסיפים את התבלינים.
  • 5. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 6. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הנקניקיות. מטגנים עד להזהבה.
  • 7. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
  • 8. מוסיפים את הנקניקיות, ואת העירית הקצוצה ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully