פתיתים עם גזר, בטטה ונקניקיות
אחלה מנה לארוחת צהריים של אמצע השבוע
מנת פתיתים למדור אוכל ילדים (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
- 1 בצל קצוץ קטן
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בטטה בגודל בינוני חתוכה לקוביות קטנות
- צרור עירית קצוץ דק (לא חובה אבל מומלץ מאד)
- 5 נקניקיות עוף חתוכות לעיגולים או סוג אחר של נקניק שאוהבים חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף את הבשר בטופו חתוך לקוביות)
- מעט כורכום
- 4 כפות שמן (מומלץ קנולה, חמניות או סויה)
- ½ 3 כוסות מים רותחים
- מלח, פלפל שחור
- 1. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
- 2. מזהיבים את הבצל ונזהרים שלא יישרף.
- 3. כשהבצל מקבל גוון זהוב, מוסיפים את קוביות הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עד שהקוביות מזהיבות.
- 4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר. מוסיפים את התבלינים.
- 5. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות. מערבבים מדי פעם.
- 6. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הנקניקיות. מטגנים עד להזהבה.
- 7. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
- 8. מוסיפים את הנקניקיות, ואת העירית הקצוצה ומערבבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה