פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פתיתים עם גזר, בטטה ונקניקיות

      מתכון של דנה מלמד לפתיתים עם גזר, בטטה ונקניקיות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנת פתיתים למדור אוכל ילדים (מערכת וואלה! NEWS)
      מנת פתיתים למדור אוכל ילדים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
      • 1 בצל קצוץ קטן
      • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
      • 1 בטטה בגודל בינוני חתוכה לקוביות קטנות
      • צרור עירית קצוץ דק (לא חובה אבל מומלץ מאד)
      • 5 נקניקיות עוף חתוכות לעיגולים או סוג אחר של נקניק שאוהבים חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף את הבשר בטופו חתוך לקוביות)
      • מעט כורכום
      • 4 כפות שמן (מומלץ קנולה, חמניות או סויה)
      • ½ 3 כוסות מים רותחים
      • מלח, פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
      • 2. מזהיבים את הבצל ונזהרים שלא יישרף.
      • 3. כשהבצל מקבל גוון זהוב, מוסיפים את קוביות הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עד שהקוביות מזהיבות.
      • 4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר. מוסיפים את התבלינים.
      • 5. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות. מערבבים מדי פעם.
      • 6. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הנקניקיות. מטגנים עד להזהבה.
      • 7. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
      • 8. מוסיפים את הנקניקיות, ואת העירית הקצוצה ומערבבים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -