וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון אפוי ברוטב צלפים ואנשובי

איל גרש, מתמודד מאסטר שף שהכיר לציבור הישראלי את המטבח השוודי מציג מנה שמוגשת לרוב כעיקרית לצד ירקות שורש נימוחים או פירה עם חמאה.

מתכון מאת: איל גרש, מערכת וואלה

אוכל שוודי. אפיק גבאי
אוכל שוודי

מצרכים למתכון

  • 4 נתחים של פילה סלמון טרי
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן שמיר
  • כף מלאה של צלפים שטופים היטב במים
  • 8 חתיכות אנשובי קטנות
  • כף חרדל דיז'ון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל החומרים, מלבד השמן והסלמון, למעבד מזון וטוחנים במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את השמן וטוחנים עד אשר טעם הרוטב לטעמכם.
  • 2. מניחים את הדגים בתבנית מעל נייר אפייה כאשר החלק של העור כלפי מטה. מורחים את הרוטב על הדגים ואופים למשך 10-13 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומגישים מיד עם תוספת של קוביות תפו"א אפוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully