וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון בעשבי תיבול ועדשים

תבשיל עדשים עם ניחוח של ין לבן, עשבי תיבול, כשמעל כל זה מגיע סלמון נימוח וריחני? השף גיא רודובסקי, מלון ארמונות "הרודס" שבאילת מגיש מנה בלתי נשכחת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלמון עם תבשיל עדשים. שילה אמסלם,
סלמון עם תבשיל עדשים/שילה אמסלם

מצרכים למתכון

  • לסלמון:
  • 500 גרם פילה סלמון נקי חתוך לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן
  • 3 שיני שום טרי פרוסות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור אורגנו טרי קצוץ דק
  • 50 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק
  • 100 גרם חמאה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לעדשים וטופו:
  • 500 גרם עדשים ירוקות
  • 300 גרם טופו חתוך קוביות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 ענפי סלרי עלים קצוצים
  • מלח ופלפל לבן
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • שמן זית לטיגון
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. בסיר על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מטגנים קלות את השום מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט.
  • 2. מוסיפים את עשבי התיבול ומצננים. מערבבים יחד עם קוביות הסלמון ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ 20 דקות.
  • 3. מבשלים את העדשים במים עד שמתרככות.
  • 4. בסיר מחממים שמן זית ומאדים בצל. אחרי כמה דקות מוסיפים שום, גזר וסלרי ומאדים כמה דקות עד לריכוך הירקות.
  • 5. מוסיפים את העדשים והטופו, מוסיפים יין הלבן ושמנת מתוקה. מוסיפים מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט, מבשלים עד להסמכה של התבשיל ומורידים מן האש.
  • 6. מסדרים על בקערה את התבשיל ומעליו מסדרים את קוביות הסלמון ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully