- כוסמת:
- 1. מחממים בסיר את השמן.
-
- 2. שוטפים את הכוסמת ומטגנים אותה במשך 7-10 דק' ומערבבים כל הזמן.
-
- 3. מוזגים לאותו הסיר ליטר מים ומיד מכסים.
-
- 4. מוסיפים תבלינים: 2 כפיות מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית פלפל שחור
-
- 5. מערבבים הכל- כשנשאר מעט מים מעל הכוסמת לכסות את הסיר שוב ומבשלים על להבה קטנה במשך עוד כ-20 דקות.
-
- הרוטב:
-
- 6. חממים רבע כוס שמן בסיר
-
- 7. מטגנים את הבצל החתוך דק במשך 2 דקות ומניחים העוף לאותו הסיר [ העוף צריך להיות חתוך בריבועים קטנים]
- לטגן את העוף עד שנהיה לבן.
-
- 8. מוסיפים חצי ליטר מים לסיר עד שהמים יכסו את העוף.
- ומוסיפים תבלינים: 2 כפיות מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית כמון
-
- 9. סוגרים את הסיר ומעבירים ללהבה קטנה ומחכים אחרי רתיחה עוד 15 דק'
-
- 10. לוקחים את התפו"א קולפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. וזורקים לסיר מבשלים עוד כ-15-20 דקות עד שתפו"א יהיה מוכן.