- 1. מחממים כ-1/2 כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא משחים לגמרי.
-
- 2. מעבירים את הבצל המטוגן לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד מספר דקות. מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
-
- 3. מנפים את הקמח לקערה. מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים את המים והבצלים שהתקררו ואת הפלפל השחור. לשים 7-5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5-4 דקות.
-
- 5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 6. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות). חותכים את החצילים לאורכם לשמיניות ומפרידים את הכרובית לפרחים. חוצים את העגבניות.
-
- 7. מסדרים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומטפטפים עליהם מעט שמן זית. בוזקים מעט מלח גס ואופים עד שהחצילים מזהיבים.
-
- 8. ממשיכים באותה דרך עם פרחי הכרובית, ולאחר מכן אופים את העגבניות עד שהן צרובות היטב.
-
- 9. משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית סינייה או תבנית אפייה עגולה ושטוחה בקוטר 28 ס"מ או יותר.
-
- 10. מסדרים את החצילים בתחתית התבנית, מעליהם את פרחי הכרובית ובסוף את העגבניות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר גדול מעט יותר מקוטר התבנית ומניחים אותו על הירקות. תוחבים את השוליים פנימה. מתפיחים כחצי שעה.
-
- 11. בינתיים מנמיכים את חום התנור ל-230 מעלות. אופים את המקלובה כ-20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-210-200 מעלות ואופים עוד 20-15 דקות.
-
- 12. מניחים למקלובה להתקרר כ-10 דקות והופכים אותה בבת אחת על צלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל מלח גס ועלי זעתר, מטפטפים טחינה גולמית ומגישים.