וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם מקלובה

ארז קומורובסקי מבין דבר או שניים בלחם, וכאן הוא מציג מתכון נהדר המשלב בין אהבתו הגדולה, לתבשיל של אורז עשיר, עם שלל הפתעות מפנקות.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

ספר האפייה של ארז קומרובסקי. ארז בן שחר,
ספר האפייה של ארז קומרובסקי/ארז בן שחר

מצרכים למתכון

  • לכיכר עגולה אחת:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • 350 מ"ל מים
  • 500 גרם קמח לחם
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח
  • 4 חצילים מזן בלאדי
  • 2 כרוביות קטנות
  • 6 עגבניות בשלות
  • מלח ים גס
  • 3 כפות עלי זעתר טרי
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כ-1/2 כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא משחים לגמרי.
  • 2. מעבירים את הבצל המטוגן לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד מספר דקות. מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • 3. מנפים את הקמח לקערה. מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את המים והבצלים שהתקררו ואת הפלפל השחור. לשים 7-5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5-4 דקות.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 6. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות). חותכים את החצילים לאורכם לשמיניות ומפרידים את הכרובית לפרחים. חוצים את העגבניות.
  • 7. מסדרים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומטפטפים עליהם מעט שמן זית. בוזקים מעט מלח גס ואופים עד שהחצילים מזהיבים.
  • 8. ממשיכים באותה דרך עם פרחי הכרובית, ולאחר מכן אופים את העגבניות עד שהן צרובות היטב.
  • 9. משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית סינייה או תבנית אפייה עגולה ושטוחה בקוטר 28 ס"מ או יותר.
  • 10. מסדרים את החצילים בתחתית התבנית, מעליהם את פרחי הכרובית ובסוף את העגבניות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר גדול מעט יותר מקוטר התבנית ומניחים אותו על הירקות. תוחבים את השוליים פנימה. מתפיחים כחצי שעה.
  • 11. בינתיים מנמיכים את חום התנור ל-230 מעלות. אופים את המקלובה כ-20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-210-200 מעלות ואופים עוד 20-15 דקות.
  • 12. מניחים למקלובה להתקרר כ-10 דקות והופכים אותה בבת אחת על צלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל מלח גס ועלי זעתר, מטפטפים טחינה גולמית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully