- 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
- 2. מוסיפים את השמן, הזיתים, התבלינים וכוס וחצי של מים ומתחילים ללוש בעזרת וו לישה.
- 3. לאחר דקה של לישה בודקים אם דרושה תוספת מים על מנת שיתקבל בצק גמיש ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים בהדרגה. לשים כ-5 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את המלח ומוודאים שנטמע באופן אחיד בתערובת. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק.
- 5. משמנים קערה בשמן זית, מעבירים אליה את כדור הבצק והופכים אותו כך שיצופו כולו בשמן. מכסים את פי הקערה במגבת לחה ומניחים לו לתפוח במשך כשעתיים עד להכפלת נפחו. ניתן גם להעביר למקרר לתפיחה איטית של לילה.
- 6. לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל- 8 לחמניות. מגלגלים כל לחמניה ומותחים את החלק העליון תוך כיווץ החלק התחתון עד לקבלת כדור יפה. מניחים כשהתפר כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפיה לתפיחה שניה למשך כחצי שעה.
- 7. בינתיים. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 8. כשהלחמניות סיימו לתפוח מפזרים מעליהן מעט קמח ובעזרת סכין חדה חורצים בכל לחמניה 2 חריצים (הדבר מסייע בעיצוב הכיכר ובמניעת 'פיצוצים').
- 9. אופים את הלחמניות במשך כ- 15 דקות. ניתן לפזר קוביות קרח בתחתית התנור או להשפריץ מים לתנור בתחילת ההליך לקבלת קרום פריך ללחמניות.