וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נאן עם תפוח אדמה מעושן

אבי ביטון אופה במדורה נאן עם תפוח אדמה לוהט מפורק עם עלי זעתר טריים ושמנת חמוצה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

אבי מפרגן: נאן הודי עם תפוח אדמה מהמדורה. אפיק גבאי,
אבי מפרגן: נאן הודי עם תפוח אדמה מהמדורה/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • עבור 8 מנות
  • לנאן:
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס יוגורט
  • 1 ביצה
  • להגשה:
  • חופן עלי זעתר טריים (אופציונלי)
  • 4 תפוחי אדמה שלמים אפויים בנייר כסף (רצוי מהמדורה)
  • שמן זית
  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה מערבבים: שמרים, סוכר ומים ונותנים להם לנוח מספר דקות עד שנוצרת תסיסה.
  • 2. מוסיפים שמן, יוגורט וביצה ומערבבים.
  • 3. בקערה בינונית נפרדת מערבבים כוס אחת של קמח עם מלח.
  • 4. מאחדים את שתי הקערות על ידי הוספת קערת הנוזלים לקערת הקמח בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב.
  • 5. מוסיפים את שתי כוסות הקמח הנותרות ולשים בידיים כ- 3 דקות, עד שלהיווצרות כדור בצק אחיד.
  • 6.נותנים לבצק לתפוח בקערה מכוסה עם מגבת כשעה.
  • 7. מחלקים את הבצק שתפח ל-8 כדורים ומרדדים לעיגולים.
  • 8.מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומניחים עיגול בצק מרודד. כאשר נוצרות בועות על פני הבצק הופכים לצד שני לעוד דקה בערך.
  • 9. ההגשה: מפזרים על הנאן את עלי הזעתר, מפרקים מעליהם את תפוחי האדמה עם הידיים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully