נאן עם תפוח אדמה מעושן
אבי ביטון אופה במדורה נאן עם תפוח אדמה לוהט מפורק עם עלי זעתר טריים ושמנת חמוצה
אבי מפרגן: נאן הודי עם תפוח אדמה מהמדורה (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- עבור 8 מנות
- לנאן:
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס יוגורט
- 1 ביצה
- להגשה:
- חופן עלי זעתר טריים (אופציונלי)
- 4 תפוחי אדמה שלמים אפויים בנייר כסף (רצוי מהמדורה)
- שמן זית
- שמנת חמוצה
- 1. בקערה קטנה מערבבים: שמרים, סוכר ומים ונותנים להם לנוח מספר דקות עד שנוצרת תסיסה.
- 2. מוסיפים שמן, יוגורט וביצה ומערבבים.
- 3. בקערה בינונית נפרדת מערבבים כוס אחת של קמח עם מלח.
- 4. מאחדים את שתי הקערות על ידי הוספת קערת הנוזלים לקערת הקמח בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב.
- 5. מוסיפים את שתי כוסות הקמח הנותרות ולשים בידיים כ- 3 דקות, עד שלהיווצרות כדור בצק אחיד.
- 6.נותנים לבצק לתפוח בקערה מכוסה עם מגבת כשעה.
- 7. מחלקים את הבצק שתפח ל-8 כדורים ומרדדים לעיגולים.
- 8.מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומניחים עיגול בצק מרודד. כאשר נוצרות בועות על פני הבצק הופכים לצד שני לעוד דקה בערך.
- 9. ההגשה: מפזרים על הנאן את עלי הזעתר, מפרקים מעליהם את תפוחי האדמה עם הידיים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה