פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      נאן עם תפוח אדמה מעושן

      אבי ביטון אופה במדורה נאן עם תפוח אדמה לוהט מפורק עם עלי זעתר טריים ושמנת חמוצה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אבי מפרגן: נאן הודי עם תפוח אדמה מהמדורה (יח
      אבי מפרגן: נאן הודי עם תפוח אדמה מהמדורה (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • עבור 8 מנות
      • לנאן:
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 1 כפית סוכר
      • 1/2 כוס מים
      • 3 כוסות קמח
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כוס שמן קנולה
      • 1/2 כוס יוגורט
      • 1 ביצה
      • להגשה:
      • חופן עלי זעתר טריים (אופציונלי)
      • 4 תפוחי אדמה שלמים אפויים בנייר כסף (רצוי מהמדורה)
      • שמן זית
      • שמנת חמוצה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה קטנה מערבבים: שמרים, סוכר ומים ונותנים להם לנוח מספר דקות עד שנוצרת תסיסה.
      • 2. מוסיפים שמן, יוגורט וביצה ומערבבים.
      • 3. בקערה בינונית נפרדת מערבבים כוס אחת של קמח עם מלח.
      • 4. מאחדים את שתי הקערות על ידי הוספת קערת הנוזלים לקערת הקמח בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב.
      • 5. מוסיפים את שתי כוסות הקמח הנותרות ולשים בידיים כ- 3 דקות, עד שלהיווצרות כדור בצק אחיד.
      • 6.נותנים לבצק לתפוח בקערה מכוסה עם מגבת כשעה.
      • 7. מחלקים את הבצק שתפח ל-8 כדורים ומרדדים לעיגולים.
      • 8.מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומניחים עיגול בצק מרודד. כאשר נוצרות בועות על פני הבצק הופכים לצד שני לעוד דקה בערך.
      • 9. ההגשה: מפזרים על הנאן את עלי הזעתר, מפרקים מעליהם את תפוחי האדמה עם הידיים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת חמוצה וזילוף של שמן זית.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -