- 1. חותכים את הבצלים לרבעים, ומכניסים לתבנית אפייה יחד עם הסילאן והיין האדום. מתבלים במלח ופלפל, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כ-30 דקות על חום מקסימלי. מדי פעם מערבבים. בסיום, מוציאים מהתנור, ומניחים בצד שיצטננו. אם נותרו נוזלים - מסננים אותם.
-
- 2. הכנת הבצק: מערבבים את המלח עם הקמח, ויוצרים גומה במרכז. בתוך הגומה מוסיפים את השמרים יחד עם המים והשמן, ומתחילים ללוש. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד כף קמח. לשים את הבצק כ-20 דקות. מכסים את הבצק עם מגבת לחה, ונותנים לו לתפוח עד שהוא משלש את גודלו. לאחר מכן, מורידים את התפיחה עם לישה נוספת של 5 דקות.
-
- 3. קורצים חתיכה מהבצק, ומותחים אותה עם הידיים לאורך (כך שיווצר מלבן בצק). מניחים במרכז הבצק חתיכות בצל, ומגלגלים (כמו צורה של סיגר). חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
-
- 4. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב סיר או תבנית עמידה לחום. מניחים את רצועות הבצק הממולאות מסביב לתבנית או הסיר על מנת ליצור מעין שבלול ענק (ספירלה).
-
- 5. מושחים את רצועות הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל עלי טימין ומלח גס לקישוט.