מאפה במילוי בצל מדורה

מתגעגעים לטעם המעושן והמתקתק של בצלים במדורה, אבל הדבר האחרון שמתחשק לכם הוא לצאת מהבית? השפיות ממסעדת רינה ואליס מציעות לכם את הפתרון המושלם

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מאפה במילוי בצל צלוי. נועם מושקוביץ
מאפה במילוי בצל צלוי

מצרכים

  • למילוי:
  • 4 בצלים סגולים
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות סילאן
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • כפית שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים
  • לאפייה:
  • ביצה טרופה
  • עלי טימין

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבצלים לרבעים, ומכניסים לתבנית אפייה יחד עם הסילאן והיין האדום. מתבלים במלח ופלפל, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כ-30 דקות על חום מקסימלי. מדי פעם מערבבים. בסיום, מוציאים מהתנור, ומניחים בצד שיצטננו. אם נותרו נוזלים - מסננים אותם.
  • 2. הכנת הבצק: מערבבים את המלח עם הקמח, ויוצרים גומה במרכז. בתוך הגומה מוסיפים את השמרים יחד עם המים והשמן, ומתחילים ללוש. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד כף קמח. לשים את הבצק כ-20 דקות. מכסים את הבצק עם מגבת לחה, ונותנים לו לתפוח עד שהוא משלש את גודלו. לאחר מכן, מורידים את התפיחה עם לישה נוספת של 5 דקות.
  • 3. קורצים חתיכה מהבצק, ומותחים אותה עם הידיים לאורך (כך שיווצר מלבן בצק). מניחים במרכז הבצק חתיכות בצל, ומגלגלים (כמו צורה של סיגר). חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב סיר או תבנית עמידה לחום. מניחים את רצועות הבצק הממולאות מסביב לתבנית או הסיר על מנת ליצור מעין שבלול ענק (ספירלה).
  • 5. מושחים את רצועות הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל עלי טימין ומלח גס לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully