וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה במילוי בצל מדורה

מתגעגעים לטעם המעושן והמתקתק של בצלים במדורה, אבל הדבר האחרון שמתחשק לכם הוא לצאת מהבית? השפיות ממסעדת רינה ואליס מציעות לכם את הפתרון המושלם

מתכון מאת: מערכת וואלה

מאפה במילוי בצל צלוי. נועם מושקוביץ
מאפה במילוי בצל צלוי

מצרכים למתכון

  • למילוי:
  • 4 בצלים סגולים
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות סילאן
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • כפית שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים
  • לאפייה:
  • ביצה טרופה
  • עלי טימין

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבצלים לרבעים, ומכניסים לתבנית אפייה יחד עם הסילאן והיין האדום. מתבלים במלח ופלפל, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כ-30 דקות על חום מקסימלי. מדי פעם מערבבים. בסיום, מוציאים מהתנור, ומניחים בצד שיצטננו. אם נותרו נוזלים - מסננים אותם.
  • 2. הכנת הבצק: מערבבים את המלח עם הקמח, ויוצרים גומה במרכז. בתוך הגומה מוסיפים את השמרים יחד עם המים והשמן, ומתחילים ללוש. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד כף קמח. לשים את הבצק כ-20 דקות. מכסים את הבצק עם מגבת לחה, ונותנים לו לתפוח עד שהוא משלש את גודלו. לאחר מכן, מורידים את התפיחה עם לישה נוספת של 5 דקות.
  • 3. קורצים חתיכה מהבצק, ומותחים אותה עם הידיים לאורך (כך שיווצר מלבן בצק). מניחים במרכז הבצק חתיכות בצל, ומגלגלים (כמו צורה של סיגר). חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב סיר או תבנית עמידה לחום. מניחים את רצועות הבצק הממולאות מסביב לתבנית או הסיר על מנת ליצור מעין שבלול ענק (ספירלה).
  • 5. מושחים את רצועות הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל עלי טימין ומלח גס לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully