תפוח אדמה ממולא שעועית וגבינת רקלט
רקלט היא גבינה חצי קשה המגיעה אלינו משוויץ. היא מיוצרת מחלב בקר, וזמן ההבשלה שלה עומד על 3-4 חודשים. את תפוחי האדמה הממולאים אפשר לצלות על המנגל או בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 4 תפו"א בינוניים
- 350 גרם גבינת רקלט מגוררת
- 500 גרם שעועית לבנה
- 2-3 ענפי רוזמרין
- 2-3 טימין
- כף שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל גרוס
- נייר כסף
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית למשך הלילה.
- 2. מבשלים את השעועית בסיר עם שפע מים כ- 20 דקות על אש קטנה עד שהיא מתרככת.
- 3. בקערה, מערבבים את השעועית, הגבינה ועשבי התיבול.
- 4. חותכים את תפוח האדמה בחלקו העליון ו"חופרים" גומחה (מרוקנים אותו). ממלאים את הבור בתערובת השעועית והגבינה. מכסים עם החלק העליון של תפוח האדמה שהסרנו.
- 5. זורים על תפוח האדמה הסגור מלח ופלפל, ועוטפים בנייר כסף. מניחים ישירות על הגחלים למשך חצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.