תפוח אדמה ממולא שעועית וגבינת רקלט

רקלט היא גבינה חצי קשה המגיעה אלינו משוויץ. היא מיוצרת מחלב בקר, וזמן ההבשלה שלה עומד על 3-4 חודשים. את תפוחי האדמה הממולאים אפשר לצלות על המנגל או בתנור

מתכון מאת: באדיבות בית הגבינות, מערכת וואלה!
הפקת גבינות על האש ליום העצמאות. דרור עינב
הפקת גבינות על האש ליום העצמאות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 4 תפו"א בינוניים
  • 350 גרם גבינת רקלט מגוררת
  • 500 גרם שעועית לבנה
  • 2-3 ענפי רוזמרין
  • 2-3 טימין
  • כף שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • נייר כסף

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית למשך הלילה.
  • 2. מבשלים את השעועית בסיר עם שפע מים כ- 20 דקות על אש קטנה עד שהיא מתרככת.
  • 3. בקערה, מערבבים את השעועית, הגבינה ועשבי התיבול.
  • 4. חותכים את תפוח האדמה בחלקו העליון ו"חופרים" גומחה (מרוקנים אותו). ממלאים את הבור בתערובת השעועית והגבינה. מכסים עם החלק העליון של תפוח האדמה שהסרנו.
  • 5. זורים על תפוח האדמה הסגור מלח ופלפל, ועוטפים בנייר כסף. מניחים ישירות על הגחלים למשך חצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully