- 1. הכנת הבצק: בתוך קערה המתאימה לשימוש במיקרוגל שמים את השמנת המתוקה, מים, חמאה, סוכר, סוכר וניל ומלח. ממיסים בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
-
- 2. במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים, ומערבלים מספר שניות. מוסיפים את תערובת החמאה המומסת ומעבדים במשך מספר שניות נוספות. עוצרים, ומוסיפים את הביצים הטרופות והחלמונים הטרופים. ממשיכים לעבד על מהירות נמוכה 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.
-
- 3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומעבדים במהירות בינונית כדקה. עוצרים, ומעבדים כדקה נוספת במהירות איטית. מוציאים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, מכסים ושמים בצד לפתיחה של כשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
-
- 4. הכנת הלחמניות: לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו למשטח מקומח. מחלקים את הבצק ל-24 גושים (למי שמעוניין לשקול - 115 גרם לכל גוש). מכדררים כל גוש בצק ופוחסים ביד לצורת פיתה. שמים במרכז עיגול הבצק 2 קוביות שוקולד ופרוסת בננה (כמובן שניתן להכין ללא בננה או ללא מילוי כלל). סוגרים את קצוות העיגול על המילוי בצביטה, ומכדררים לכדור.
-
- 5. מניחים את הלחמניות (עם הצד החלק כלפי מעלה, והצד ה"צבוט" כלפי מטה) עם רווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (בתבנית תנור סטנדרטית ייכנסו 12 לחמניות). מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה (עד שהלחמניות מכפילות את נפחן).
-
- 6. מחממים תנור ל-185 מעלות. מורחים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה. מפזרים מעל מעט שומשום, סוכר גבישה או אגוזים קצוצים.
-
- 7. אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות שזופות מכל הצדדים (גם מלמטה).
-
- טיפ: מעוניינים בלחמניות מבריקות? ניתן להכין סירופ מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים המבושלים בסיר על אש קטנה (מביעים לבעבוע למשך 5 דקות, ומכבים את האש). מורחים את הסירופ הצונן על הלחמניות כשהן יוצאות לוהטות מהתנור.
-
- ניתן לשמור בקופסה אטומה (לאחר שהתקררו לגמרי) למשך יומיים.