לחמניות חלב ממולאות
השף אלדד שמואלי משתף אותנו במתכון ללחמניות חלב רכות ונפלאות במילוי תפוחי אדמה זהובים ובצל מטוגן מצופות גבינות וצמחי תבלין.
מצרכים
- כמות: 10 לחמניות
- לבצק:
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לחם (שטיבל 2)
- 250 גרם (כוס+ כף) חלב
- 10 גרם שמרים טריים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 12 גרם (כף) מלח
- 125 גרם חמאה רכה
- למילוי:
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בבמים עם מעט מלח או אפויים בשלמותם עד שהם רכים
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 1 שן שום פרוסה
- 4 כפות שמן זית
- 1 ענף מרווה
- מלח ופלפל שחור
- 50 גרם חמאה רכה
- לציפוי:
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 50 גרם פרמזן מגורד
- 1 כף מרווה קצוצה
- 1 כף אורגנו קצוץ
- מעט מלח ים
- 1 ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
- 1 .הבצק: לשים יחד את הקמח, החלב, השמרים, הסוכר והביצים כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפוח ל-3 עד 4 שעות.
- 3.המילוי: בינתיים שוברים וקורעים עם הידיים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות, מחממים במחבת את שמן הזית על חום בינוני ומטגנים עד להזהבה.
- 4. מוסיפים את הבצל, השום והמרווה וממשיכים לטגן על חום בינוני עוד כ-7 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. מערבבים את התערובת הקרה עם החמאה.
- 5.הציפוי: מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי.
- 6.הכנת הלחמניות: קורצים מהבצק הקר 10 עיגולים בגודל של ביצה, משטחים עם כף היד ומניחים מתערובת תפוחי האדמה הקרה.
- 7. מכסים את הלחמניות בבד, שקית או מגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 8.האפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ומפזרים את תערובת הציפוי.
- 9. אופים כ-10 דקות עד שהלמניות מזהיבות ומשחימות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון.