מתכונים חמים

לחמניות חלב ממולאות

השף אלדד שמואלי משתף אותנו במתכון ללחמניות חלב רכות ונפלאות במילוי תפוחי אדמה זהובים ובצל מטוגן מצופות גבינות וצמחי תבלין.

מתכון מאת: אלדד שמואלי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

לחמניות חלב במילוי תפוחי אדמה זהובים , בצל וגבינות של אלדד שמואלי

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 10 לחמניות
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לחם (שטיבל 2)
  • 250 גרם (כוס+ כף) חלב
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 12 גרם (כף) מלח
  • 125 גרם חמאה רכה
  • למילוי:
  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בבמים עם מעט מלח או אפויים בשלמותם עד שהם רכים
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  • 1 שן שום פרוסה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ענף מרווה
  • מלח ופלפל שחור
  • 50 גרם חמאה רכה
  • לציפוי:
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם פרמזן מגורד
  • 1 כף מרווה קצוצה
  • 1 כף אורגנו קצוץ
  • מעט מלח ים
  • 1 ביצה טרופה עם כף מים

אופן ההכנה

  • 1 .הבצק: לשים יחד את הקמח, החלב, השמרים, הסוכר והביצים כ-10 דקות.
  • 2. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפוח ל-3 עד 4 שעות.
  • 3.המילוי: בינתיים שוברים וקורעים עם הידיים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות, מחממים במחבת את שמן הזית על חום בינוני ומטגנים עד להזהבה.
  • 4. מוסיפים את הבצל, השום והמרווה וממשיכים לטגן על חום בינוני עוד כ-7 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. מערבבים את התערובת הקרה עם החמאה.
  • 5.הציפוי: מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי.
  • 6.הכנת הלחמניות: קורצים מהבצק הקר 10 עיגולים בגודל של ביצה, משטחים עם כף היד ומניחים מתערובת תפוחי האדמה הקרה.
  • 7. מכסים את הלחמניות בבד, שקית או מגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 8.האפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ומפזרים את תערובת הציפוי.
  • 9. אופים כ-10 דקות עד שהלמניות מזהיבות ומשחימות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully