- 1 .הבצק: לשים יחד את הקמח, החלב, השמרים, הסוכר והביצים כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לתפוח ל-3 עד 4 שעות.
- 3.המילוי: בינתיים שוברים וקורעים עם הידיים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות, מחממים במחבת את שמן הזית על חום בינוני ומטגנים עד להזהבה.
- 4. מוסיפים את הבצל, השום והמרווה וממשיכים לטגן על חום בינוני עוד כ-7 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. מערבבים את התערובת הקרה עם החמאה.
- 5.הציפוי: מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי.
- 6.הכנת הלחמניות: קורצים מהבצק הקר 10 עיגולים בגודל של ביצה, משטחים עם כף היד ומניחים מתערובת תפוחי האדמה הקרה.
- 7. מכסים את הלחמניות בבד, שקית או מגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 8.האפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ומפזרים את תערובת הציפוי.
- 9. אופים כ-10 דקות עד שהלמניות מזהיבות ומשחימות גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון.