מתכונים חמים

פיצה עם קרם פרש, פטריות ופרמז'ן

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פיצה עם קרם פרש ופטריות אחרי האפיה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 1/3 מים פושרים
  • 2 כפיות סוכר
  • 400 גר' קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים קרים (ועוד קצת מים, לפי הצורך)
  • לציפוי:
  • 1 גביע קרם פרש של גד
  • סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 70 גר' קשקבל מגוררת
  • 70 גר' פרמז'ן מגוררת
  • חופן עלי טימין טריים
  • קורט מלח גס
  • מעט שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפוררים את השמרים במים פושרים עם הסוכר. מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים. משהים מכוסה 10 דקות.
  • 2. שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את שמן הזית והשמרים. מוסיפים בהדרגה את המים (לפי ספיגת הבצק). לשים עד שמתקבל בצק. (אפשר בידיים ואפשר במיקסר עם וו לישה).
  • 3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ולחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה)
  • 4. לשים שוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מנחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
  • 5. מוצאים שוב את האוויר ומעבירים מכוסה להתפחה במקרר לשעה נוספת.
  • 6. מוציאים את האוויר ומחלקים לכדורים, בהתאם כמות הפיצות שרוצים להכין.
  • 7. מחממים תנור לחום של 220-250 מעלות.
  • 8. על גבי משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה דקיק. מותחים לצדדים בעזרת האצבעות. אין צורך להקפיד על צורה סימטרית.
  • 9. מטגנים את הפטריות במעט שמן זית, עד שהן מעט חרוכות בשוליים.
  • 10. מורחים את הבצק המרודד (כאשר הוא כבר מונח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה) בקרם פרש.
  • 11. מניחים פרוסות פטריות, גבינת קשקבל ופרמז'ן.
  • 12. זורים עלי טימין ומעט מלח גס.
  • 13. אופים בתנור שחומם מראש ל- 220-250 מעלות כרבע שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully