פיצה תפוחי אדמה מסורתית

רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה אולי הכי פופולריים כציפוי לפיצה, אבל ממש לא היחידים. ארז קומרובסקי אופה פיצה טבעונית בציפוי תפוחי אדמה שיגלה לכם עולם טעמים חדש

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4 פיצות
  • למחמצת איטלקית מסורתית (ביגה):
  • 200 גרם קמח מלא
  • 150 גרם מים
  • 5 גרם שמרים
  • הכנת המחמצת: מערבבים ומניחים לתפוח לארבע שעות מחוץ למקרר. מכניסים למקרר ומתפיחים עוד 14 שעות.
  • לבצק הסופי:
  • 350 גרם מחמצת
  • 500 גרם קמח פיצה
  • 5 גרם שמרים טריים
  • 400 גרם מים קרים
  • 1 כף מלח
  • לציפוי:
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק דק במנדולינה
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • רוזמרין קצוץ גס
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למיקסר את המחמצת, הקמח, השמרים והמים. מערבבים 4 דקות במהירות איטית. מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות.
  • 2. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים בניילון ונותנים לתפוח כשעה וחצי. מפילים את הבצק (באמצעות כמה תנועות לישה על מנת להוציא ממנו את האוויר), מכסים ונותנים לו לתפוח עוד שעה וחצי.
  • 3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מקמחים היטב, מכסים, ונותנים לתפוח עוד חצי שעה.
  • 4. משטחים ומרדדים את הבצק בידיים משומנות. יש להקפיד שלא יידבק למשטח, על ידי פיזור קמח.
  • 5. מניחים את הבצק המרודד על נייר אפייה בתוך תבנית, מורחים את כל פני הבצק בשמן זית, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה כמו קשקשי דגים, כשזו חופפת את זו על פני כל הפיצה. מפזרים מעל מעט בצל, רוזמרין, שמן זית ומלח גס.
  • 6. אופים מיד בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות 15-20 דקות.
  • פיצה טבעונית

  • פיצה ים תיכונית

  • שבלולי פיצה

  • מיני פטיפורים מלוחים

  • לזניה חצילים ים תיכונית

  • "לזניה" קולרבי (ללא גלוטן)

  • בואיקוס ממולאים פטה וחציל קלוי

  • קיש אפונה ותרד

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • חיתוכיות ברוקולי ומוצרלה

  • סמוסה של אנננדה

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • לחמניות עם פרחי כרובית

  • אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully