פיצה ים תיכונית

יואב בלימן אופה פיצה ביתית, צבעונית וקראנצ'ית מבצק קל להכנה עם תוספות ים תיכוניות

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח פיצה
  • 200 מ"ל מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • לרוטב העגבניות הצלויות:
  • 10 עגבניות חצויות לרוחבן
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 ענפי טימין
  • כף מלח דק
  • כף פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • התוספות לפיצה:
  • 1/2 ק"ג גבינת טולום
  • 100 גרם פרמזן
  • חציל קלוי קלוף וקצוץ
  • מעט אורגנו מופרד, טרי
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 2 גבעולי אספרגוס, קלופים, חלוטים וקצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפיצה: מערבבים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתבנית אפייה נייר אפיה ומניחים את העגבניות כאשר הבשר שלהן כלפי מעלה.
  • 3. מפזרים מעל שום פרוס, טימין, מלח ופלפל, סוכר חום ומעט שמן זית. מכניסים לתנור כשעתיים, עד שהעגבניות מוציאות הרבה נוזלים ומצטמצמות.
  • 4. לאחר מכן מצננים אתן מעט וטוחנים בעזרת בלנדר/ מעבד מזון לתערובת חלקה.
  • 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לכ 5 כדורים (חמש פיצות) ומרדדים עד לקבלת צורת פיצה רצויה. מניחים על מגש אפיה.
  • 6. מחממים תנור ל 200 מעלות. יוצקים מהרוטב על הפיצות. מוסיפים את התוספות.
  • 7. אופים כ-12 דקות בתנור עד שהפיצה והבצק מוכנים.
  • ארוחה משפחתית: פיצה ים תיכונית מדליקה

  • פיצה בטטה עיזים וצנוברים

  • פיצה ארטישוק וכמהין

  • פיצה מרגריטה כפרית בסגנון אברוצו

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • לחם נתלש עם עשבי תיבול

  • קובנה מתוקה במילוי שקדים

  • לחמניות מתוקות (בולו)

  • קוביות שום שמיר

  • לחמניות באן

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • קובנה פסטו

  • פוגאס מתובל

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully