פיצה ים תיכונית
יואב בלימן אופה פיצה ביתית, צבעונית וקראנצ'ית מבצק קל להכנה עם תוספות ים תיכוניות
(צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 500 גרם קמח פיצה
- 200 מ"ל מים
- 2 כפות שמן זית
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- לרוטב העגבניות הצלויות:
- 10 עגבניות חצויות לרוחבן
- 3 שיני שום פרוסות
- 5 ענפי טימין
- כף מלח דק
- כף פלפל שחור
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כוס שמן זית
- התוספות לפיצה:
- 1/2 ק"ג גבינת טולום
- 100 גרם פרמזן
- חציל קלוי קלוף וקצוץ
- מעט אורגנו מופרד, טרי
- 1/2 בצל סגול, פרוס
- 2 גבעולי אספרגוס, קלופים, חלוטים וקצוצים
- 1. מכינים את הפיצה: מערבבים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- 2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתבנית אפייה נייר אפיה ומניחים את העגבניות כאשר הבשר שלהן כלפי מעלה.
- 3. מפזרים מעל שום פרוס, טימין, מלח ופלפל, סוכר חום ומעט שמן זית. מכניסים לתנור כשעתיים, עד שהעגבניות מוציאות הרבה נוזלים ומצטמצמות.
- 4. לאחר מכן מצננים אתן מעט וטוחנים בעזרת בלנדר/ מעבד מזון לתערובת חלקה.
- 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לכ 5 כדורים (חמש פיצות) ומרדדים עד לקבלת צורת פיצה רצויה. מניחים על מגש אפיה.
- 6. מחממים תנור ל 200 מעלות. יוצקים מהרוטב על הפיצות. מוסיפים את התוספות.
- 7. אופים כ-12 דקות בתנור עד שהפיצה והבצק מוכנים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה