- 1. יוצרים תלולית של קמח בקערה עמוקה וגדולה. במרכזה מייצרים גומה.
-
- 2. לשקע מכניסים סוכר ושמרים ומערבבים היטב עד שהשמרים נטמעים בתערובת.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים כוס מים חמימים, מלח, ושמן זית. לאחר שהתערובת מתגבשת מוזגים אותה לקערת הקמח ומתחילים בלישה. מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתאחדת לכדור בצק במרקם רך אבל אלסטי.
-
- 4. ממשיכים בערבוב הבצק במשך כ-10 דקות באופן הבא: לשים את כדור הבצק בידיים מקומחות ומדי פעם מועכים את כדור הבצק עם עם האגרוף, סוגרים את הבצק שוב לצורת כדור. ושוב, מועכים עם האגרוף וחוזר חלילה, כך שיווצר בצק אוורירי.
-
- 5. מכסים את הקערה במגבת ומשאירים לתפוס במקום חם (רצוי ליד התנור) עד אשר הבצק מכפיל את גודלו (בערך כשעתיים).
-
- 6. לאחר שהבצק תפח מחממים תנור ל-250 מעלות. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
-
- 7. משמנים את מגשי האפייה ומניחים עליהם את כדורי הבצק. מרדדים אותם לצורת המגש (בעובי הרצוי, מומלץ דק ככל הניתן) ומהדקים היטב.
-
- 8. על הבצק מניחים בנדיבות שמן זית ורוטב עגבניות קלופות. חשוב להשאיר בקצוות הבצק כסנטימטר לערך ללא רוטב.
-
- 9. אופים בתנור כ-12 דקות, מוסיפים מוצרלה. מחזירים לתנור, אופים עוד כ-3 דקות, מוסיפים בזיליקום ואורגנו ומגישים מיד.
-
- * עוד הצעות הגשה לטופינגס: אפשר להוסיף ירקות לפיצה מרגריטה כמו פלפלים, זוקיני, בצל וחצילים.