פיצה סיציליאנית
למי שרוצה להשקיע ולהכין פיצה אמיתית עם בצק ורוטב כמו שצריך
מצרכים
- חומרי הבצק:
- 30 גרם שמרים
- 1/2 כפית סוכר
- 1 1/4 כוס מים (350 מ"ל)
- 500 גרם קמח
- 1/2 כפית מלח
- חומרי הרוטב:
- 300 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות (כ 70 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית אורגנו
- 1 כפית בזיליקום קצוץ
- מלח פלפל
- חומרי הקישוט:
- פלפל אדום
- פלפל ירוק
- 100 גרם פטריות טריות
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 50 גרם גבינה מסוג פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- הכנת הבצק:
- מערבבים את השמרים, הקמח והסוכר, ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק לאט לאט ומוסיפים את המלח.
- יוצרים כדורים מהבצק, מכסים במגבת לחה עד שהם מכפילים את נפחם. אחר כך לשים שוב את הבצק, יוצרים כדורים בגודל כדור טניס, מכסים אותם ומניחים מקרר.
- הכנת הרוטב (לפיצה אחת):
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד.
- חיבור הפיצה:
- מרדדים כדור בצק לעובי הרצוי ומורחים עליו את רוטב העגבניות. פורסים את הפטריות לפרוסות ןאת הפלפלים לעיגולים, ומניחים על הרוטב.
- מפזרים מלמעלה את המוצרלה ואת הפרמזן. אופים את הפיצה כ 15 דקות בחום של 250 מעלות.