- 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים עד שהשמרים נטמעים בקמח.
- 2. מוסיפים כוס וחצי מים, שמן זית, מלח וסוכר ומתחילים לערבל. במידה ולאחר דקה של ערבול הבצק נראה יבש מוסיפים בהדרגה עוד עוד מים לתערובת עד שמתקבל בצק גמיש, רך ולא דביק.
- 3. מניחים את גוש הבצק בקערה משומנת בשמן זית והופכים כך שכולו יכוסו בשכבה דקה של שמן ומניחים לו לתפוח כשעתיים עד להכפלת הנפח. ניתן גם להעביר את הבצק למקרר לתפיחה איטית למשך לילה.
- 4. מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומחלקים ל- 2-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך בעובי של כסנטימטר.
- 5. מורחים על מלבני הבצק את ממרח העגבניות או הרוטב ומפזרים גבינה. מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי של כ- 2 אצבעות.
- 6. מניחים את השבלולים בשקעים של תבנית מאפינס מסיליקון או בתבנית אלומיניום משומנת היטב היטב.
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מניחים לבצק לתפוח תפיחה שניה בתבניות במשך כ- 20 דקות.
- 8.אופים את השבלולים כ- 15 דקות ובעודם חמים מחלצים ומניחים על רשת צינון או על נייר אפיה על מנת שלא "יזיעו" בתבנית.