פיצה פיתה
ילדים תמיד ישמחו לפיצה, וההורים לעד יירתעו ממשך הכנת הבצק. רות אוליבר משמחת את שני העולמות ומכינה פיצה מהירה על לאפה עם תוספות וגבינת מוצרלה מותכת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- את המנה הזאת אפשר להכין גם על פיתה, אבל השוס בלאפה הוא שאפשר לגלגל אותה ולתת ביס בכל התכולה בו זמנית, ממש כמו שאוכלים שווארמה.
- 2 פיתה לאפה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסק
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות מרוסקות
- 2 שיני שום
- 1/2 צרור עלי תרד /רוקט
- 1 בצל חתוך לעיגולים
- 1 סלסילה של פטריות שמפיניון חתוכות
- 2 כדורי מוצרלה טרייה
- 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 50 גרם פרמזן
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה קטנה רסק, עגבניות מיובשות, שום, מלח ופלפל שחור.
- 3. מורחים על גבי הפיתות מפזרים מעט רוקט/תרד, בצל ופטריות, קורעים את המוצרלה עם היד מפזרים גבינה בולגרית ופרמזן מכניסים לתנור ל-8 דקות. עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב מעט. מגישים חם.
- 4. אפשר לחלק לשמיניות, או לחצות ל-2 ולגלגל כמו לאפה ולהגיש חם.