פיצה פיתה
ילדים תמיד ישמחו לפיצה, וההורים לעד יירתעו ממשך הכנת הבצק. רות אוליבר משמחת את שני העולמות ומכינה פיצה מהירה על לאפה עם תוספות וגבינת מוצרלה מותכת.
פיצה פיתה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-2 מנות:
- את המנה הזאת אפשר להכין גם על פיתה, אבל השוס בלאפה הוא שאפשר לגלגל אותה ולתת ביס בכל התכולה בו זמנית, ממש כמו שאוכלים שווארמה.
- 2 פיתה לאפה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסק
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות מרוסקות
- 2 שיני שום
- 1/2 צרור עלי תרד /רוקט
- 1 בצל חתוך לעיגולים
- 1 סלסילה של פטריות שמפיניון חתוכות
- 2 כדורי מוצרלה טרייה
- 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 50 גרם פרמזן
- מלח
- פלפל
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה קטנה רסק, עגבניות מיובשות, שום, מלח ופלפל שחור.
- 3. מורחים על גבי הפיתות מפזרים מעט רוקט/תרד, בצל ופטריות, קורעים את המוצרלה עם היד מפזרים גבינה בולגרית ופרמזן מכניסים לתנור ל-8 דקות. עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב מעט. מגישים חם.
- 4. אפשר לחלק לשמיניות, או לחצות ל-2 ולגלגל כמו לאפה ולהגיש חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה