- 1. בקערת מיקסר ממלאים רבע כוס מים קרים. מוסיפים את הקמח והשמרים ומתחילים ללוש עם וו הלישה במהירות איטית, כ-3 דקות. ניתן ללוש ידנית 7-8 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
-
- 2. לאחר 3 דקות מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות במהירות איטית.
-
- 3. מוסיפים לבצק את יתרת המים ומגבירים את מהירות הלישה ל-2-3 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק למגע.
-
- 4. משמנים מעט את הבצק מכל הצדדים, מניחים בקערה, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה במקום חמים.
-
- 5. לאחר שהבצק עמד כשעה ותפח מעט, מוציאים מהקערה למשטח עבודה משומן קלות ומקפלים קיפול מעטפה. את הבצק המקופל מחזירים לקערה המשומנת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר.
-
- 6. למחרת מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים. מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כשעה עד שיגיעו לטמפ' החדר.
-
- 7. בינתיים מערבבים בקערה לימון ושומר, מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול ואופים בתבנית מרופדת נייר אפיה 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשומר מתרכך. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
-
- 8.מעלים את טמפ' התנור ל-250 מעלות, מניחים בתוכו תבנית הפוכה וחוזרים לבצק: על קרש מקומח מוציאים את חתיכות הבצק ופותחים עם הידיים כל אחת לאורך של 20 ס"מ בערך, הבצק אמור להיפתח בקלות. לא מרדדים עם מערך כדי לא להוציא את האוויר.
-
- 9. מסדרים על הבצק את השומר האפוי, מזלפים מעט שמן זית, מוסיפים מלח גס ועוד עשבי תיבול ומכניסים בזוגות לאפייה על גבי בתבנית בהפוכה החמה.
-
- 10. לאחר 10-12 דקות מוציאים ובעזרת קולפן מגרדים מעל כמה פרוסות פרמזן.