- אופן ההכנה:
- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך 3 דק' במהירות איטית את הקמח והמים.
-
- 2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק' במהירות בינונית.
-
- 3. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד- מעט דביק.
-
- 4. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
-
- 5. במידה ומשתמשים במלוי מס' 2, מקפיצים במחבת תרד, פטריות ובצל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד לצריבה קלה של הירקות.
-
- 6. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים מן המילוי, מגלגלים את הפוקאצ'ה כמו לחמנייה מאורכת. מתפיחים חצי שעה.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ8-9 דק' עד להשחמה קלה. בוזקים מעט שמן זית ומלח ים ומגישים.
-
- טיפ:
- *חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.