פוקאצ'ה מגולגלת במילוי ירקות
פוקאצ'ה מגולגלת במילוי ירקות
מצרכים
- חומרים לבצק (מספיק ל9 פוקצ'ות)
- 1 ק"ג קמח לחם
- 2.5 כוסות גר' מים (600 מל')
- 1 כף שמרים טריים (20 גר')
- 1 כף מלח (20 גר')
- 3 כפות שמן זית (30 גר')
- למילוי:
- 1/2 קילו גבינת שמנת מרוככת בעזרת כף עץ מתובלת בפלפל ומלח לפי הטעם.
- למילוי מס 1:
- 100 גרם בטטה אפויה משוחה בשמן זית ומתובלת במלח ופלפל, אפויה עד ריכוך
- 40 גרם אגוזי פקאן קלוי
- קורט פפריקה
- מעט גבינת פרמזן מגוררת דק (לא חובה)
- למילוי מס 2:
- 200 גרם תרד
- 200 גרם פטריות
- 1 בצל בינוני
- מעט גבינת פטה (לא חובה)
- לדקורציה בסיום האפייה:
- 50 מ"ל שמן זית
- מעט מלח ים
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך 3 דק' במהירות איטית את הקמח והמים.
- 2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק' במהירות בינונית.
- 3. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד- מעט דביק.
- 4. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
- 5. במידה ומשתמשים במלוי מס' 2, מקפיצים במחבת תרד, פטריות ובצל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד לצריבה קלה של הירקות.
- 6. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים מן המילוי, מגלגלים את הפוקאצ'ה כמו לחמנייה מאורכת. מתפיחים חצי שעה.
- 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ8-9 דק' עד להשחמה קלה. בוזקים מעט שמן זית ומלח ים ומגישים.
- טיפ:
- *חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.