מתכונים חמים

פוקאצ'ה מגולגלת במילוי ירקות

מאפה שאפשר למלא במגוון מילויים ולהגיש לאורחים בצורה אסתטית במיוחד

מתכון מאת: מיקי שמו ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מגזין סוכות

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לבצק (מספיק ל9 פוקצ'ות)
  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 2.5 כוסות גר' מים (600 מל')
  • 1 כף שמרים טריים (20 גר')
  • 1 כף מלח (20 גר')
  • 3 כפות שמן זית (30 גר')
  • למילוי:
  • 1/2 קילו גבינת שמנת מרוככת בעזרת כף עץ מתובלת בפלפל ומלח לפי הטעם.
  • למילוי מס 1:
  • 100 גרם בטטה אפויה משוחה בשמן זית ומתובלת במלח ופלפל, אפויה עד ריכוך
  • 40 גרם אגוזי פקאן קלוי
  • קורט פפריקה
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת דק (לא חובה)
  • למילוי מס 2:
  • 200 גרם תרד
  • 200 גרם פטריות
  • 1 בצל בינוני
  • מעט גבינת פטה (לא חובה)
  • לדקורציה בסיום האפייה:
  • 50 מ"ל שמן זית
  • מעט מלח ים

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך 3 דק' במהירות איטית את הקמח והמים.
  • 2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק' במהירות בינונית.
  • 3. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד- מעט דביק.
  • 4. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
  • 5. במידה ומשתמשים במלוי מס' 2, מקפיצים במחבת תרד, פטריות ובצל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד לצריבה קלה של הירקות.
  • 6. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים מן המילוי, מגלגלים את הפוקאצ'ה כמו לחמנייה מאורכת. מתפיחים חצי שעה.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ8-9 דק' עד להשחמה קלה. בוזקים מעט שמן זית ומלח ים ומגישים.
  • טיפ:
  • *חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully