- 1. מוזגים חלק קטן מהמים הקרים לקערת מיקסר ומוסיפים פנימה את השמרים.
-
- 2. מוסיפים את יתרת המים ואת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח.
-
- 3. בעזרת מלוש מערבבים בין 5-10 דקות עד שהבצק מתאחד.
-
- 4. מזלפים שמן לבצק ב-2 פעימות ומערבבים 5 דקות עד שהוא נטמע בפנים.
-
- 5. מוסיפים מלח בשתי פעימות ומערבבים חמש דקות נוספות. כשכל המלח נטמע מקמחים משטח עבודה, יוצרים כדור בצק ומשאירים לתפוח בקערה משומנת ל-3 שעות.
-
- 6. מכינים 4 כדורי בצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ללילה מנוחה במקרר.
-
- 7. בבוקר שאחרי: מחממים תנור ל-250 מעלות ומכינים את הרוטב: בסיר שמים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים ארטישוקים, וממלאים מים עד לכיסוי. מוסיפים מלח, פלפל שחור ועלי טימין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש עד צמצום הנוזלים והתרככות הארטישוקים. מועכים לפירה.
-
- 9. על משטח מקומח פותחים את הכדור ידנית. בינתיים מערבבים בקערה שורש פטרוזיליה, פטריות שימג'י, שמן זית ומלח.
-
- 10. מרכיבים את הפיצה: מניחים 3/4 כף קרם ארטישוק, ומעט קשקבל. מפזרים את תערובת הארטישוקים על הפיצה. מכניסים לתנור ל-5-10 דקות, הפיצה מוכנה כשהבצק נשרף בצדדים.