- 1. במיקסר, מערבבים למשך כחצי דקה את הקמח והמלח.
-
- 2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד כדי היווצרות בצק.
- לשים למשך כ-10 דקות נוספות. 2 דקות לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמרים.
-
- 3. משאירים לתפיחה מחוץ למקרר למשך כשעתיים. מחלקים למשקל של 20 גרם ויוצרים כדורים. מעבירים לתפיחה במקרר למשך לילה.
-
- 4. מוציאים לטמפרטורת חדר למשך כשעה וחצי.
-
- 5. מרדדים כדור פיצה לבצק דק. שורפים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים עד ריכוך מלא. מקלפים ומשאירים במסננת למשך כשעתיים עד שהנוזלים ניגרים מהחציל.
-
- 6. להכנת פיצה אחת משתמשים בבשר של רבע חציל קצוץ דק
- מורחים על הבצק את ממרח העגבניות המיובשות. מפזרים בצורה אחידה את בשר החציל.
-
- 7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ-4-5 דקות (מומלץ לאפות על אבן).
-
- 8. מפזרים מעל את הפטה, עלי הנענע, פטרוזיליה ופרוסות הפלפל החריף ומגישים.