מתכונים חמים

פיצה פוקאצ'ה עם חצילים וממרח עגבניות מיובשות

הכנה של בצק של פיצה מוצלח אינה תמיד פשוטה. מזל שיש את השף רועי סופר, ממסעדת "בינדלה", שמראה איך עושים את זה נכון, ועל הדרך מכין גם פיצת חצילים נהדרת.

מתכון מאת: רועי סופר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מנות חצילים בסרדיניה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 פיצות (ניתן להכין את הבצק ולהקפיא):
  • 1 ק"ג קמח לפיצה/פוקצ'ה
  • 550 גרם מים
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • לטופינג חציל:
  • בשר של רבע חציל קלוי
  • 25 גרם (2 כפות) ממרח עגבניות מיובשות
  • 50 גרם פטה מגורדת
  • לקישוט: 10 עלי נענע, 10 עלי פטרוזיליה, 5 פרוסות פלפל חריף
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר, מערבבים למשך כחצי דקה את הקמח והמלח.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד כדי היווצרות בצק.
  • לשים למשך כ-10 דקות נוספות. 2 דקות לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמרים.
  • 3. משאירים לתפיחה מחוץ למקרר למשך כשעתיים. מחלקים למשקל של 20 גרם ויוצרים כדורים. מעבירים לתפיחה במקרר למשך לילה.
  • 4. מוציאים לטמפרטורת חדר למשך כשעה וחצי.
  • 5. מרדדים כדור פיצה לבצק דק. שורפים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים עד ריכוך מלא. מקלפים ומשאירים במסננת למשך כשעתיים עד שהנוזלים ניגרים מהחציל.
  • 6. להכנת פיצה אחת משתמשים בבשר של רבע חציל קצוץ דק
  • מורחים על הבצק את ממרח העגבניות המיובשות. מפזרים בצורה אחידה את בשר החציל.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ-4-5 דקות (מומלץ לאפות על אבן).
  • 8. מפזרים מעל את הפטה, עלי הנענע, פטרוזיליה ופרוסות הפלפל החריף ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully