- 1. מחממים שמן במחבת גדולה. קולפים וקוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
-
- 2. חותכים את החציל לקוביות קטנות (אפשר לקלף אותו ואפשר גם לא - לפי טעמכם). מוסיפים לבצל ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל רך, לפחות 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
-
- 3. בסיר גדול שמים את החלב ומרתיחים. כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך ערבוב רצוף. מבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שכל החלב נספג והסולת מתרככת (כדאי לטעום כדי לבדוק אם זה רך). מתקבלת מעין דייסה סמיכה. מורידים מהאש. מוסיפים מלח ופלפל, ואם רוצים, קצת אבקת צ'ילי. מצננים מעט.
-
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
-
-
- 5. קוצצים את הבצל הירוק או העירית ומוסיפים לסולת המבושלת. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת ומערבבים בזריזות, כדי שלא ייקרשו. מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים.
-
- 6. מעל הסולת שבתבנית מורחים את הגבינה הלבנה או הקוטג' בשכבה אחידה. זורים מעט מלח ופלפל. מפזרים מעל בצורה אחידה את החציל והבצל המטוגנים ומעליהם את הגבינה הצהובה (לא חובה).
-
- 7. אופים 45-50 דקות, או עד שהמאפה שחום ויציב. מצננים לגמרי לפני החיתוך, אחרת הכול מתפרק. אפשר להכין יום-יומיים מראש, לשמור במקרר, ולפני ההכנה לחתוך ולחמם מחדש.