מאפה חצילים וסולת

לא שגרתי, אבל טעים ומעניין.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
מאפה חצילים וסולת ( סמדר ולטר). מערכת וואלה!
מאפה חצילים וסולת ( סמדר ולטר)

מצרכים

  • 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 חציל גדול
  • 1 ליטר חלב (פתרון מצוין אם נתקעתם עם קרטון או שקית חלב שפג תוקפם)
  • כוס וחצי (250 גרם) סולת
  • קצת אבקת צ'ילי, אם רוצים
  • 2-3 בצלים ירוקים או כמה גבעולי עירית
  • 2 ביצים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה מכל סוג או קוטג', אפשר בטעמים או שילוב של כמה סוגים, אפשר קצת אחרי שפג תוקפם
  • 1/4-1/2 כוס גבינה צהובה מכל סוג - אפשר קשקבל, פרמזן, מוצרלה, עמק, טל העמק, או שילוב של כמה סוגים (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור (או לבן) לפי הטעם והצורך
  • * תבנית בינונית, עגולה או מרובעת או מלבנית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן במחבת גדולה. קולפים וקוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • 2. חותכים את החציל לקוביות קטנות (אפשר לקלף אותו ואפשר גם לא - לפי טעמכם). מוסיפים לבצל ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל רך, לפחות 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  • 3. בסיר גדול שמים את החלב ומרתיחים. כשרותח, מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך ערבוב רצוף. מבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שכל החלב נספג והסולת מתרככת (כדאי לטעום כדי לבדוק אם זה רך). מתקבלת מעין דייסה סמיכה. מורידים מהאש. מוסיפים מלח ופלפל, ואם רוצים, קצת אבקת צ'ילי. מצננים מעט.
  • 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  • 5. קוצצים את הבצל הירוק או העירית ומוסיפים לסולת המבושלת. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת ומערבבים בזריזות, כדי שלא ייקרשו. מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים.
  • 6. מעל הסולת שבתבנית מורחים את הגבינה הלבנה או הקוטג' בשכבה אחידה. זורים מעט מלח ופלפל. מפזרים מעל בצורה אחידה את החציל והבצל המטוגנים ומעליהם את הגבינה הצהובה (לא חובה).
  • 7. אופים 45-50 דקות, או עד שהמאפה שחום ויציב. מצננים לגמרי לפני החיתוך, אחרת הכול מתפרק. אפשר להכין יום-יומיים מראש, לשמור במקרר, ולפני ההכנה לחתוך ולחמם מחדש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully