פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים
פיצה לא חייבת להיות רק עם רוטב עגבניות ומוצרלה. אביבית פריאל-אביחי יוצאת מהקופסא ומכינה עבורכם פיצה עם רוטב פלפלים כתום, ירקות קלויים וגבינת כבשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לרוטב פלפלים קלויים:
- 200גרםפלפל קלוי
- 30גרםרסק עגבניות
- 6גרםמלח
- 100מ״לשמן זית
- 1גרםפלפל צ'יפוטלה
לירקות הקלויים:
- 1בצל חתוך לרבעים
- 1זוקיני חתוך לרצועות
- 1פלפל צהוב חתוך לרצועות
לבצק:
- ½ק״גקמח פיצה
- 1כפיתשמרים יבשים
- ¼כוסמים פושרים
- 1כפיתמלח
- 1כףסוכר
- 2כפותשמן זית
- בערךכוסמים (לפי ספיגת הבצק)
לטופינג
- מעטגבינה גבינת כבשים מלוחה מגוררת
- גבעולעלי אורגנו טריים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים
איך מכינים פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים?
- 1טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר
- 2מזלפים על הירקות שמן זית וצולים בתנור ב- 180 מעלות למשך 20 דק'.
- 3מערבבים את השמרים ב-1/4 כוס מים פושרים, מוסיפים את הסוכר ומניחים מספר דקות עד שהשמרים מתחילים לפעול.
- 4שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומפעילים על מהירות נמוכה.
- 5מוסיפים מלח ושמן ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ- 10 דק'.
- 6מכסים במטלית לחה ומתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומתפיחים פעם שניה.
- 7מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, יוצרים כדור מכל חלק , (במידה ולא משתמשים מיד, מכסים בניילון ומכניסים למקרר. לפני השימוש מוציאים מהמקרר ומביאים את הבצק לטמפרטורת החדר).
- 8מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, מורחים רוטב, מפזרים ירקות קלויים ואופים בתנור ב-220 מעלות, מוציאים ומפזרים גבינת כבשים מלוחה ועלי אורגנו טריים.