וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים

פיצה לא חייבת להיות רק עם רוטב עגבניות ומוצרלה. אביבית פריאל-אביחי יוצאת מהקופסא ומכינה עבורכם פיצה עם רוטב פלפלים כתום, ירקות קלויים וגבינת כבשים

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה

פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים/צילום, הפקה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • לרוטב פלפלים קלויים:

    • 200גרםפלפל קלוי
    • 30גרםרסק עגבניות
    • 6גרםמלח
    • 100מ״לשמן זית
    • 1גרםפלפל צ'יפוטלה
  • לירקות הקלויים:

    • 1בצל חתוך לרבעים
    • 1זוקיני חתוך לרצועות
    • 1פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • לבצק:

    • ½ק״גקמח פיצה
    • 1כפיתשמרים יבשים
    • ¼כוסמים פושרים
    • 1כפיתמלח
    • 1כףסוכר
    • 2כפותשמן זית
    • בערךכוסמים (לפי ספיגת הבצק)
  • לטופינג

    • מעטגבינה גבינת כבשים מלוחה מגוררת
    • גבעולעלי אורגנו טריים

אופן ההכנה של פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים

איך מכינים פיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים?

  • 1
    טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר
  • 2
    מזלפים על הירקות שמן זית וצולים בתנור ב- 180 מעלות למשך 20 דק'.
  • 3
    מערבבים את השמרים ב-1/4 כוס מים פושרים, מוסיפים את הסוכר ומניחים מספר דקות עד שהשמרים מתחילים לפעול.
  • 4
    שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומפעילים על מהירות נמוכה.
  • 5
    מוסיפים מלח ושמן ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ- 10 דק'.
  • 6
    מכסים במטלית לחה ומתפיחים את הבצק כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומתפיחים פעם שניה.
  • 7
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, יוצרים כדור מכל חלק , (במידה ולא משתמשים מיד, מכסים בניילון ומכניסים למקרר. לפני השימוש מוציאים מהמקרר ומביאים את הבצק לטמפרטורת החדר).
  • 8
    מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, מורחים רוטב, מפזרים ירקות קלויים ואופים בתנור ב-220 מעלות, מוציאים ומפזרים גבינת כבשים מלוחה ועלי אורגנו טריים.
  • מתכון לפיצה עם ירקות קלויים וגבינת כבשים

  • קלצונה תרד וריקוטה

  • פיצה בטטה עיזים וצנוברים

  • פיצה ארטישוק וכמהין

  • פוקצ'ה חצילים ופלפלים קלויים עם גבינת פטה

  • פיצה – פיתה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • פיצה פוקאצ'ה עם חצילים וממרח עגבניות מיובשות

  • פיצה לבנה עם דלעת

  • פיצה תפוחי אדמה מסורתית

  • קלצונה תפוחי אדמה

  • ספגטי פרימוורה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • סטרומבולי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully