פיצה קלאסית של "גוסטו"

מחפשים מתכון מושלם לפיצה מושלמת? למה שלא תיקחו עצה או שתיים ממסעדת "גוסטו" המשובחת, שאחראית על הפיצות הטובות ביותר שניתן למצוא בתל אביב?

מתכון מאת: מאיה לביא, מערכת וואלה!
פתיחת בצק פיצה. לירז אלה
פתיחת בצק פיצה

מצרכים

  • ל-4 פיצות:
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים טריים
  • 6 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • 10 עגבניות תמר
  • 1 בצל, מקולף וקצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • עשבי תיבול לפי הטעם: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
  • 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
  • 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
  • 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
  • 6. לרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים. מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.
  • 7. מחממים סיר ושמים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום.
  • 8. מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
  • 9. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
  • 10. מסירים מהאש ומצננים. טוחנים את הרוטב במעבד מזון.
  • 11. מורחים את הרוטב על הבצק, ומפזרים מעל גבינה, ירקות, וכל מה שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully