- 1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
-
- 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
-
- 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
-
- 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
-
- 6. לרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים. מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.
-
- 7. מחממים סיר ושמים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום.
-
- 8. מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
-
- 9. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
-
- 10. מסירים מהאש ומצננים. טוחנים את הרוטב במעבד מזון.
-
- 11. מורחים את הרוטב על הבצק, ומפזרים מעל גבינה, ירקות, וכל מה שאוהבים.