- 1. לבצק: אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
-
- 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
-
- 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
- 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
-
- 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד ולהוציאם לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
-
- 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
-
- 7. למילוי: בקערה מערבבים את הגבינות והזיתים.
-
- 8. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים חצי מצקת רוטב עגבניות ומעליו מניחים את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום.
-
- 9. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
-
- 10.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה מקסימלית (240 מעלות) למשך כ-10 דקות או עד השחמה.
-
- 11. לרוטב עגבניות ביתי: טוחנים עגבניות תמר משומרות איטלקיות מקופסת שימורים אחת או מועכים ביסודיות בידיים.