קלצונה במילוי גבינות וזיתים
המילה קלצונה באה מהמילה חיתול, והיא למעשה פיצה מקופלת. כמו בפיצה, גם כאן מגוון המילויים הוא אינסופי. מתחילים מהמילוי הקלאסי: גבינות נהדרות, וזיתים.
מצרכים
- לבצק נפוליטני:
- חומרים להכנת 10-12 קלצונה גדולות:
- 1 ליטר מים פושרים
- 50 גרם מלח
- כפית שטוחה שמרים יבשים
- 1.7 ק"ג קמח מיועד לפיצה
- למילוי:
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- 100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
- מעט בזיליקום קצוץ גס
- חצי מצקת רוטב עגבניות
אופן ההכנה
- 1. לבצק: אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
- 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
- 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
- 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
- 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד ולהוציאם לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
- 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
- 7. למילוי: בקערה מערבבים את הגבינות והזיתים.
- 8. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים חצי מצקת רוטב עגבניות ומעליו מניחים את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום.
- 9. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
- 10.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה מקסימלית (240 מעלות) למשך כ-10 דקות או עד השחמה.
- 11. לרוטב עגבניות ביתי: טוחנים עגבניות תמר משומרות איטלקיות מקופסת שימורים אחת או מועכים ביסודיות בידיים.