וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלצונה במילוי גבינות וזיתים

המילה קלצונה באה מהמילה חיתול, והיא למעשה פיצה מקופלת. כמו בפיצה, גם כאן מגוון המילויים הוא אינסופי. מתחילים מהמילוי הקלאסי: גבינות נהדרות, וזיתים.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!

קלצונה. אפיק גבאי
קלצונה

מצרכים למתכון

  • לבצק נפוליטני:
  • חומרים להכנת 10-12 קלצונה גדולות:
  • 1 ליטר מים פושרים
  • 50 גרם מלח
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 1.7 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • למילוי:
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
  • מעט בזיליקום קצוץ גס
  • חצי מצקת רוטב עגבניות

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
  • 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
  • 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ 4-6 שעות.
  • 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד ולהוציאם לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
  • 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
  • 7. למילוי: בקערה מערבבים את הגבינות והזיתים.
  • 8. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים חצי מצקת רוטב עגבניות ומעליו מניחים את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום.
  • 9. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
  • 10.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה מקסימלית (240 מעלות) למשך כ-10 דקות או עד השחמה.
  • 11. לרוטב עגבניות ביתי: טוחנים עגבניות תמר משומרות איטלקיות מקופסת שימורים אחת או מועכים ביסודיות בידיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully