- 1. לבצק: אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
-
- 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
-
- 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
-
- 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ-4-6 שעות.
-
- 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד ולהוציאם לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
-
- 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
-
- 7. למילוי: את עלי התרד מבשלים במים שרתחו כשלוש דקות ומעבירים ישר למי קרח כדי לשמור על צבעם הירוק.
-
- 8. סוחטים היטב את עלי התרד המבושלים וקוצצים אותם בסכין.
-
- 9. כותשים את שיני השום, מוסיפים לעלי התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה.
-
- 10. מוסיפים את הפרמזן, המלח והפלפל.
-
- 11. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מניחים מעט מהתערובת (כחצי מצקת). מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
-
- 12. את הקלצונה מכניסים לתנור שחומם מראש על הטמפרטורה המקסימלית (240 מעלות) למשך כעשר דקות או עד השחמה.