וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלצונה תרד וריקוטה

הוד של קלצונה טובה, ממש כמו באיטליה, נעוץ קודם כל בבצק. מנה שטרום מביאה לכם את המתכון המושלם עבור בצק נפוליטני אמיתי. אחר כך תמלאו אותו במה שתרצו.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

קלצונה. אפיק גבאי
קלצונה

מצרכים למתכון

  • לבצק נפוליטני:
  • חומרים להכנת 10-12 קלצונה גדולות:
  • 1 ליטר מים פושרים
  • 50 גרם מלח
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 1.7 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • למילוי:
  • ½ ק"ג עלי תרד שטופים ונקיים
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 שיני שום
  • כפית פרמזן מגורד
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: אל קערת המיקסר מכניסים את המים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואת השמרים.
  • 2. לשים במיקסר עם וו לישה כרבע שעה, בהתחלה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית.
  • 3. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל 10-12 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת רטובה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כ-4-6 שעות.
  • 5. לאחר ההתפחה ניתן להכניס את הבצק למקרר, אם לא רוצים להשתמש בו מיד ולהוציאם לטמפרטורת החדר כשעה לפני העבודה.
  • 6. על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
  • 7. למילוי: את עלי התרד מבשלים במים שרתחו כשלוש דקות ומעבירים ישר למי קרח כדי לשמור על צבעם הירוק.
  • 8. סוחטים היטב את עלי התרד המבושלים וקוצצים אותם בסכין.
  • 9. כותשים את שיני השום, מוסיפים לעלי התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה.
  • 10. מוסיפים את הפרמזן, המלח והפלפל.
  • 11. על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מניחים מעט מהתערובת (כחצי מצקת). מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי וצובטים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת כדי שהמילוי לא "יברח" בעת האפייה.
  • 12. את הקלצונה מכניסים לתנור שחומם מראש על הטמפרטורה המקסימלית (240 מעלות) למשך כעשר דקות או עד השחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully