- 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
-
- 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
-
- 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
-
- 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
-
- 6. לרוטב: מותחים את הבצק ומורחים עליו את מחית הכמהין השחורות.
-
- 7. מפזרים את תערובת הגבינות ומניחים מעל את רבעי ארטישוק, פרוסות צ'ילי אדום.
-
- 8. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.
-
- 9. לאחר האפייה שמים כמה נגיעות של ריקוטה פרסקה, שבבי פרמזן ומשיכות קלות של מחית כמהין ומעל עלי בזיליקום טריים.