פיצה ארטישוק וכמהין

תשכחו מפיצה מרגריטה, או מתוספות משעממות: השף עומר מילר ממסעדות "שולחן" ו-"חדר אוכל" אופה פיצה איטלקית משובחת, עם מחית כמהין וארטישוק איטלקי אמיתי.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה!
פיצה עומר מילר. מחלבות גד,
פיצה עומר מילר(צילום: מחלבות גד)

מצרכים

  • ל-4 פיצות:
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים טריים
  • 6 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • 2 כפות מחית כמהין שחורות מדולל עם כף שמן זית
  • 7 רבעי ארטישוק משומר
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף
  • ריקוטה פרסקה 9% שומן
  • שבבי פרמזן
  • עלי בזיליקום טריים
  • 100 גרם תערובת גבינות (50 גרם מוצרלה ו-50 גרם קשקבל)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
  • 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
  • 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
  • 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
  • 6. לרוטב: מותחים את הבצק ומורחים עליו את מחית הכמהין השחורות.
  • 7. מפזרים את תערובת הגבינות ומניחים מעל את רבעי ארטישוק, פרוסות צ'ילי אדום.
  • 8. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.
  • 9. לאחר האפייה שמים כמה נגיעות של ריקוטה פרסקה, שבבי פרמזן ומשיכות קלות של מחית כמהין ומעל עלי בזיליקום טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully