וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה לבנה עם דלעת

ארז קומרובסקי מארח את דוד אמזל מ"לחם טנא", שמכין פיצה לבנה, עם שמנת במקום רוטב עגבניות, ומעטר אותה עם דלעת מפוארת ומתקתקה, ובצלים.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 6 פיצות (ניתן להקטין כמויות או להקפיא חלק מהפיצות טרם ההכנסה לתנור):
  • לביגה (לא חובה – הסבר בהמשך):
  • 150 גרם קמח
  • 90 גרם מים
  • 1 גרם שמרים יבשים
  • לבצק:
  • 540 גרם קמח פיצה (4 כוסות פחות 2 כפות)
  • 375 גרם מי ברז קרים (1/2 1 כוסות+ 1 כף)
  • 3/4 כפית שמרים יבשים
  • כפית שטוחה מלח
  • 45 גרם שמן זית (1/2 כוס)
  • 210 גרם ביגה
  • *למתכון ללא ביגה: משנים כמויות ל-645 גרם קמח (1/2 4 כוסות), 480 גרם מים (2 כוסות), 10 גרם שמרים (כף)
  • קימוח:
  • קמח פסטה (מזכיר במרקמו סולת ולכן נוח לעבודה עם פיצה, שפשוט "גולשת" ממנו)
  • לציפוי (ל-6 פיצות):
  • 2-3 דלועים קטנות או אחת גדולה
  • 24 בצלצלי שאלוט (4 בצלים לפיצה אחת)
  • 3 כוסות שמנת מתוקה (1/2 כוס לפיצה)
  • מלח
  • פלפל
  • 6 שיני שום
  • 3 כוסות פרמזן
  • חופן קטן של טימין
  • חופן אורגנו
  • גרידה מקליפה של 3 לימונים

אופן ההכנה

  • 1. הביגה: מערבבים את מרכיבי הביגה עד לקבלת עיסה אחידה ומשאירים בטמפ' החדר בין 8-12 שעות. מי שמוותר על הביגה, שיתחיל משלב 2, לפי הכמויות הגדולות יותר במרכיבים.
  • 2. הבצק: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה, כ-5 דקות. נותנים לבצק לנוח 15 דקות וממשיכים בלישה 5 דקות נוספות.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים. אחרי 45 דקות של התפחה מותחים את הבצק, מקפלים ומחזירים להתפחה של 45 דקות נוספות. למי שהשתמש במתכון ללא ביגה, מקפלים ומותחים לאחר שעה וחצי ומחזירים ל-45 דקות נוספות.
  • 4. בינתיים מכינים את הציפוי: חותכים את הדלעת לרצועות ומעסים בשמן זית, שיני השום, מלח, ופלפל. מכניסים לתנור ל-30 דקות בחום של 200-220 מעלות.
  • 6. קולפים את הבצלים בשלמותם. מניחים בסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה במשך 20 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  • 7. מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
  • 8. מחממים תנור ל-250 מעלות. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים מגלגלים כל חלק לכדור ונותנים לו לנוח 20 דקות.
  • 9. מרדדים כל חלק צורת לעיגול ומרכיבים את הפיצה: מסדרים על כל פיצה 8 חצאי בצל, 8 פרוסות דלעת בצורה ומזלפים 1/6 מכמות השמנת. מפזרים מעל פרמזן ומכניסים לתנור ל-9-11 דקות, עד שהקצוות משחימים. בגמר האפייה מפזרים מעל כל פיצה חופן טימין, אורגנו, גרידה מחצי לימון ומעט שמן זית.
  • פאנה ביאנקו

  • לזניה תרד לעצלנים

  • קלצונה תפוחי אדמה

  • רוטב אדום סודי

  • פוקצ'ה עגבניות שרי, שום ובזיליקום

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • פוקצ'ה בטטה וזוקיני עם גבינת פקורינו

  • פיצה א-לה יוון

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • תפוחי אדמה אפויים עם תבלין פיצה

  • ספגטי פרימוורה

  • פוקאצ'ה כוסמין וירקות קלויים

  • פיצה תפוחי אדמה מסורתית

  • פיצה ארטישוק וכמהין

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully