- 1. הביגה: מערבבים את מרכיבי הביגה עד לקבלת עיסה אחידה ומשאירים בטמפ' החדר בין 8-12 שעות. מי שמוותר על הביגה, שיתחיל משלב 2, לפי הכמויות הגדולות יותר במרכיבים.
-
- 2. הבצק: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה, כ-5 דקות. נותנים לבצק לנוח 15 דקות וממשיכים בלישה 5 דקות נוספות.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים. אחרי 45 דקות של התפחה מותחים את הבצק, מקפלים ומחזירים להתפחה של 45 דקות נוספות. למי שהשתמש במתכון ללא ביגה, מקפלים ומותחים לאחר שעה וחצי ומחזירים ל-45 דקות נוספות.
-
- 4. בינתיים מכינים את הציפוי: חותכים את הדלעת לרצועות ומעסים בשמן זית, שיני השום, מלח, ופלפל. מכניסים לתנור ל-30 דקות בחום של 200-220 מעלות.
-
- 6. קולפים את הבצלים בשלמותם. מניחים בסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה במשך 20 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
-
- 7. מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
-
- 8. מחממים תנור ל-250 מעלות. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים מגלגלים כל חלק לכדור ונותנים לו לנוח 20 דקות.
-
- 9. מרדדים כל חלק צורת לעיגול ומרכיבים את הפיצה: מסדרים על כל פיצה 8 חצאי בצל, 8 פרוסות דלעת בצורה ומזלפים 1/6 מכמות השמנת. מפזרים מעל פרמזן ומכניסים לתנור ל-9-11 דקות, עד שהקצוות משחימים. בגמר האפייה מפזרים מעל כל פיצה חופן טימין, אורגנו, גרידה מחצי לימון ומעט שמן זית.