וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאנה ביאנקו

חם איטלקי לבן ונפלא במילוי עגבניות מיובשות ומוצרלה. זהירות - לא תוכלו להפסיק לבצוע

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

פאנה ביאנקו. נמרוד סונדרס
פאנה ביאנקו

מצרכים למתכון

  • לשתי כיכרות בינוניות או אחת גדולה
  • לבצק:
  • 2/3 2 כוסות קמח לבן מנופה (370 גרם)
  • 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט (10 גרם)
  • 1 ביצה גדולה (65 גרם)
  • 1/2 כוס חלב (120 גרם)
  • 1/3 כוס מים פושרים (75 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (35 גרם)
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • חומרים למלית:
  • 120 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 3 שיני שום פרוסים דק / 1 כף שום גבישי
  • 15-20 עלי בזיליקום טרי קצוץ גס

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל חומרי הבצק לפי סדר הופעתם, למעט המלח, ולשים על מהירות בינונית כ-2 דקות. מוספים את המלח ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אלסטי, מבריק ונעים למגע. משמנים קערה גדולה (הברשה קלה של שמן זית או בתרסיס), מכניסים את הבצק, מכסים בבד נושם ומתפיחים כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
  • 2. מניחים את הבצק על גבי משטח העבודה וחובטים בו על מנת לשחרר את האויר. מרימים ומקמחים קלות את המשטח (פידור קל), ומרדדים את הבצק ליריעה מלבנית.
  • 3. מפזרים על יריעת הבצק את חומרי המלית באופן אחיד ושווה ומגלגלים למעין רולדה. צובטים ומניחים עם ה'תפר' כלפי מטה.
  • 4. נוטלים מספרים גדולות וחדות ומתחילים לגזור את הבצק מן האמצע החוצה. יש להיכנס עם המספריים עד לעומק של 2/3 מהבצק כדי שתישאר תחתית למאפה. גוזרים משני הצדדים ומשאירים קצוות שלמים של 3-5 ס"מ.
  • 5. מייצרים צורת S מן הבצק. את הקצוות השלמים מכניסים כמעין סגירה מתחת לחלקים הפתוחים. מעבירים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מכסים בבד נושם ומתפיחים כ-45 דקות.
  • 6. מושחים שכבה דקה של שמן זית מעל הבצק ומפזרים מסביב מעט מלח גס. אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180מעלות 20 דקות ראשונות אפייה כרגיל, 25 דקות נוספות עם כיסוי של נייר אלומניום מעל - בכדי למנוע שריפה של מרכיבי המלית וכדי להגביר את הלחות במאפה. בתום האפייה מעבירים מיד לרשת צינון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully