- 1. מפוררים את השמרים בקערה קטנה ומוסיפים את המים הפושרים והדבש. מכסים ומשאירים בצד עד שהשמרים מבעבעים (כ-10 דקות, תלוי בטמפרטורת החדר).
-
- 2. מנפים ביחד 2 כוסות קמח לבן עם קמח 70%/ כוסמין לתוך קערה ומוסיפים אורגנו, מלח ועלי טימין. יוצרים גומה באמצע, ויוצקים פנימה את תערובת השמרים. מערבבים עם כף עץ.
-
- 3. מוסיפים 1/2 1 כוסות קמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. לשים בתוך הקערה כ-8 דקות עם תוספת של מעט קמח כל פעם לפני הצורך, עד שהבצק רך וגמיש אך לא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח לפי הצורך אך לא יותר מדי כדי שהבצק לא יהיה כבד מדי.
-
- 4. מעבירים לקערה משומנת, הופכים ומכסים עם ניילון נצמד. מתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 5. מכינים את הפטריות לטיגון: קוצצים גס אך משאירים חלק קטן מהפטריות שלמות לקישוט. מטגנים בחמאה או בתערובת חמאה ושמן זית כ-8-10 דקות עד שהן מזהיבות. לקראת הסוף, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים קלות. שומרים חלק מהפטריות ופרוסות השום בצד לקישוט.
-
- 6. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שני בגטים ארוכים (כ-30 ס"מ כ"א). פותחים לאורך עם סכין ומניחים מחצית ממילוי הפטריות והשום לאורך כל אחד מהם. סוגרים עם צביטות ומניחים בתבנית עם התפר כלפי מטה.
-
- 7. מברישים כל אחד עם שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט מהפטריות והשום (ניתן להוסיף גם עוד טימין למעלה אם רוצים).
-
- 8. מחממים את התנור ל-200 מעלות. אופים בתבנית גדולה משומנת קלות כ-20-25 דקות, עד שהפוקאצ'ות מזהיבות.