מגוון פטריות על מצע אטריות
לתוצאה עם מקסימום הנאה, כדאי להשתמש במגוון פטריות בגדלים וצבעים שונים. חשוב שסה"כ משקל הפטריות יהיה כ-400 גרם אחרי הניקוי הגבעולים והבסיס.
מצרכים
- ל-3 מנות עיקריות 4 תוספות
- 3 יחידות שעועית ירוקה שטוחה, חתוכות לפיסות 3 ס"מ/ אפונה עדינה קפואה/ מופשרת/ באפונת שלג חלוטה ופרוסה עבה
- 1 כף שמן קוקוס, או שמן אחר
- 400 גרם תערובת פטריות, לפי שיקולכם: כמו שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי מיובש או טרי, שי-מג'י, 1-2 יחידות מלך היער, וכו.
- 4-5 שיני שום פרוסות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 4-5 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
- 1/4-1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים
- חצי שקית אטריות אורז דקות
- רוטב:
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 4 כפות סוכר חום מהודק
- 4 כפיות מיץ לימון
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים קודם את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים ביחד. מכינים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה, מסננים ומערבבים עם כפית או שתיים מהרוטב. שמים בצד.
- 2. לפטריות: אם משתמשים בפטריות מלך היער, חוצים אותם דק לאורך. אם משתמשים בפטריות שי-מג'י או פטריות אחרות שמחוברות בבסיס, מורידים את הבסיס ומפרקים את הפטריות. אם משתמשים בפטריות שיטאקי, מורידים את הרגל ופורסים לחצי. כל יתר סוגי הפטריות, כמו שמפיניון או פורטובלו, פורסים לפרוסות רחבות.
- 3. ממיסים את שמן הקוקוס במחבת גדולה. אם משתמשים בפטריות מלך היער, מטגנים את הפרוסות הדקות עד שהן מזהיבות ומוציאים לנייר סופג. מוסיפים את יתר הפטריות. מקפיצים במשך 5 דקות, מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים להקפיץ על אש בינונית-גבוהה עד שהן מתחילות להזהיב, כ-6-8 דקות. מוסיפים את השעועית החלוטה (או האפונה העדינה) ו2 כפיות מהרוטב ומטגנים עד שהפטריות כמעט מוכנות והרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הבצל הירוק ואגוזי הקשיו ומטגנים עוד 2 דקות.
- 4. להגשה: מערבבים עוד כפית או שתיים של הרוטב עם האטריות ומחלקים בין צלחות. מניחים למעלה את הפטריות ומגישים.