קיש עם פטריות פורטבלה ועשבי תיבול

קבלו מתכון קל וידידותי לקיש מקמח כוסמין, שיחבב עליכם את הדגן הבריא הזה

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה!
קיש פטריות פורטבלו של נלי. נמרוד סונדרס
קיש פטריות פורטבלו של נלי

מצרכים

  • לתבנית בגודל 24 ס"מ:
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 300 גרם קוביות חמאה קרה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים
  • 1-2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 1 ביצה
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 פטריות פורטבלה גדולות, יפות ושלמות
  • 4 עלי מרווה
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וחמאה, עד שנוצרת תערובת פירורית.
  • 2. בכלי נפרד מערבבים היטב את הביצים, ומוסיפים לתערובת הקמח במעבד המזון.
  • 3. מוסיפים מעט מים, ומעבדים עד שמתקבל בצק. מכינים ממנו כדור.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
  • 5. מרדדים את הבצק לעיגול שעוביו 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגם דפנות התבנית יצופו בבצק. דוקרים את הבצק במזלג למניעת התנפחות, ואופים אפייה חלקית, 10-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד. מצננים.
  • 6. מכינים את המלית: טורפים ביצה ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח כוסמין, שום, מלח ופלפל, וטורפים עד שהתערובת חלקה וללא גושים. יוצקים על הבצק שהצטנן.
  • 7. פורסים את הפטריות כך שצורתן תישמר. מברישים בשמן זית, ומפזרים אותן על המלית. מפזרים בין הפטריות את עשבי התיבול.
  • 8. אופים כ-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת והפטריות משחימות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully