קיש עם פטריות פורטבלה ועשבי תיבול
קבלו מתכון קל וידידותי לקיש מקמח כוסמין, שיחבב עליכם את הדגן הבריא הזה
מצרכים
- לתבנית בגודל 24 ס"מ:
- לבצק:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 300 גרם קוביות חמאה קרה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 ביצים
- 1-2 כפות מים קרים
- למלית:
- 1 ביצה
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 כפות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שום כתוש
- מלח, פלפל שחור
- 4 פטריות פורטבלה גדולות, יפות ושלמות
- 4 עלי מרווה
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וחמאה, עד שנוצרת תערובת פירורית.
- 2. בכלי נפרד מערבבים היטב את הביצים, ומוסיפים לתערובת הקמח במעבד המזון.
- 3. מוסיפים מעט מים, ומעבדים עד שמתקבל בצק. מכינים ממנו כדור.
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
- 5. מרדדים את הבצק לעיגול שעוביו 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגם דפנות התבנית יצופו בבצק. דוקרים את הבצק במזלג למניעת התנפחות, ואופים אפייה חלקית, 10-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד. מצננים.
- 6. מכינים את המלית: טורפים ביצה ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח כוסמין, שום, מלח ופלפל, וטורפים עד שהתערובת חלקה וללא גושים. יוצקים על הבצק שהצטנן.
- 7. פורסים את הפטריות כך שצורתן תישמר. מברישים בשמן זית, ומפזרים אותן על המלית. מפזרים בין הפטריות את עשבי התיבול.
- 8. אופים כ-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת והפטריות משחימות.