קיש פטריות על בסיס טופו

מתכון לשבועות של דפנה מאירוביץ', השפית של "משק ויילר-כפרי בריא".

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קישו טופו של משק ויילר טופו כפרי בריא.
קישו טופו של משק ויילר טופו כפרי בריא

מצרכים

  • 1/2 1 ק"ג טופו אמיתי
  • 2 ביצים
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 3-4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו, חתוכות לפרוסות
  • מעט שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • כמה כפות של תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום)
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים אבקת מרק ושום כתוש ומכבים את האש.
  • 2. במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה: טופו, טחינה, רוטב סויה, מלח ומים.
  • 3. מערבבים לתוך תערובת הטופו את הבצל, הפטריות ועשבי התיבול.
  • 4. יוצקים את התערובת לפיירקס משומן, מפזרים שומשום ואופים בחום של כ- 180 מעלות כ – 30-40 דקות. הקיש מוכן כשקיסם עץ יוצא יבש.
  • ניתן להכין קיש מכל סוגי הירקות: קישואים מטוגנים, כרובית וברוקולי מרוככים מראש, חצילים קלויים וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully