קיש פטריות על בסיס טופו
מתכון לשבועות של דפנה מאירוביץ', השפית של "משק ויילר-כפרי בריא".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 ק"ג טופו אמיתי
- 2 ביצים
- 4 כפות טחינה גולמית
- 3-4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס מים
- 2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו, חתוכות לפרוסות
- מעט שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- כמה כפות של תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום)
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים אבקת מרק ושום כתוש ומכבים את האש.
- 2. במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה: טופו, טחינה, רוטב סויה, מלח ומים.
- 3. מערבבים לתוך תערובת הטופו את הבצל, הפטריות ועשבי התיבול.
- 4. יוצקים את התערובת לפיירקס משומן, מפזרים שומשום ואופים בחום של כ- 180 מעלות כ 30-40 דקות. הקיש מוכן כשקיסם עץ יוצא יבש.
- ניתן להכין קיש מכל סוגי הירקות: קישואים מטוגנים, כרובית וברוקולי מרוככים מראש, חצילים קלויים וכדומה.