- 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
-
- 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
-
- 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
-
- 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
-
- 6. לרוטב: יוצקים את שמן הזית בתבנית אפייה ומניחים את השומר הפרוס והחתוך עם זיתים, טימין, מלח ופלפל.
-
- 7. אופים בתנור בחום של 250 מעלות במשך 7-9 דקות, או עד שהשומר משחים קלות.
-
- 8. מותחים את הבצק ומורחים עליו מצקת של רוטב עגבניות.
-
- 9. מפזרים את תערובת הגבינות ומניחים מעל את השומר, הצי'לי האדום, הזיתים והפילטים של האנשובי.
-
- 10. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שאמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.
-
- 11. לאחר האפייה מזליפים טחיוגורט על הפיצה.