פיצה א-לה יוון

הפיצה הזו יותר איטלקית או יותר יוונות? מה זה חשוב, העיקר שהיא בלתי נשכחת. השף הנהדר גולן גורפינקל אופה פיצה עם טחיוגורט מקורי (שמעתם נכון), שומר וזיתי קלמטה.

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה!
פיצה גולן. מחלבות גד,
פיצה גולן(צילום: מחלבות גד)

מצרכים

  • ל-4 פיצות:
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים טריים
  • 6 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • שומר שלם קטן שחציו פרוס לפרוסות וחציו חתוך לקוביות קטנות
  • 4 פילטים של אנשובי
  • 7 זיתי קלמטה
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט טימין
  • 100 גרם תערובת גבינות (50 גר' מוצרלה ו-50 גר' קשקבל)
  • מלח ופלפל
  • טחיוגורט:
  • 2 כפות טחינה
  • 5 כפות יוגורט עזים
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
  • 2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.
  • 4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.
  • 5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.
  • 6. לרוטב: יוצקים את שמן הזית בתבנית אפייה ומניחים את השומר הפרוס והחתוך עם זיתים, טימין, מלח ופלפל.
  • 7. אופים בתנור בחום של 250 מעלות במשך 7-9 דקות, או עד שהשומר משחים קלות.
  • 8. מותחים את הבצק ומורחים עליו מצקת של רוטב עגבניות.
  • 9. מפזרים את תערובת הגבינות ומניחים מעל את השומר, הצי'לי האדום, הזיתים והפילטים של האנשובי.
  • 10. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שאמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.
  • 11. לאחר האפייה מזליפים טחיוגורט על הפיצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully