פיצה מרגריטה בקלי קלות

אין כמו ערב עם פיצה ביתית טעימה וחמה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
רוטב עגבניות עובר דרך מסננת. דנה מלמד
רוטב עגבניות עובר דרך מסננת

מצרכים

  • לבצק:
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 1/3 מים פושרים
  • 2 כפיות סוכר
  • 400 גר' קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים קרים (ועוד קצת מים, לפי הצורך)
  • לרוטב עגבניות:
  • 10 עגבניות תמר אדומות
  • 1/3 כוס שמן זית משובח
  • מלח
  • מעט סוכר (לפי הטעם, תלוי ברמת החמיצות של העגבניות)
  • 150 גר' מוצרלה מגוררת
  • 50 גר' פרמז'ן מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום טריים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מפוררים את השמרים במים פושרים עם הסוכר. מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים. משהים מכוסה 10 דקות.
  • 2. שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את שמן הזית והשמרים. מוסיפים בהדרגה את המים (לפי ספיגת הבצק). לשים עד שמתקבל בצק. (אפשר בידיים ואפשר במיקסר עם וו לישה).
  • 3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ולחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה)
  • 4. לשים שוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מנחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
  • 5. מוצאים שוב את האוויר ומעבירים מכוסה להתפחה במקרר לשעה נוספת.
  • 6. מוציאים את האוויר ומחלקים לכדורים, בהתאם כמות הפיצות שרוצים להכין.
  • 7. מחממים תנור לחום של 220-250 מעלות.
  • 8. על גבי משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה דקיק. מותחים לצדדים בעזרת האצבעות. אין צורך להקפיד על צורה סימטרית.
  • 9. מכינים את הרוטב: חורצים צורת צלב בראש כל עגבניה וחולטים את במים רותחים 5-10 דקות. מסירים את הקליפה.
  • 10. שמים בסיר ומוסיפים את שמן הזית.
  • 11. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מתבלים במלח וסוכר לפי הטעם.
  • 12. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. (למי שאין, אפשר למעוך בעזרת כף עץ או מזלג).
  • 13. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה ונפטרים מהגרעינים. נשארים עם רוטב קרמי מעודן.
  • 14. מורחים את הרוטב על הבצק המרודד (כאשר הוא כבר מונח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה)
  • 15. מפזרים את הגבינות ואם רוצים, גם בזיליקום.
  • 16. אופים בתנור שחומם מראש ל 220-250 מעלות כרבע שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully