- 1. מפוררים את השמרים במים פושרים עם הסוכר. מערבבים היטב עד שהשמרים נמסים. משהים מכוסה 10 דקות.
-
- 2. שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את שמן הזית והשמרים. מוסיפים בהדרגה את המים (לפי ספיגת הבצק). לשים עד שמתקבל בצק. (אפשר בידיים ואפשר במיקסר עם וו לישה).
-
- 3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ולחה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה)
-
- 4. לשים שוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מנחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
-
- 5. מוצאים שוב את האוויר ומעבירים מכוסה להתפחה במקרר לשעה נוספת.
-
- 6. מוציאים את האוויר ומחלקים לכדורים, בהתאם כמות הפיצות שרוצים להכין.
-
- 7. מחממים תנור לחום של 220-250 מעלות.
-
- 8. על גבי משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה דקיק. מותחים לצדדים בעזרת האצבעות. אין צורך להקפיד על צורה סימטרית.
-
- 9. מכינים את הרוטב: חורצים צורת צלב בראש כל עגבניה וחולטים את במים רותחים 5-10 דקות. מסירים את הקליפה.
-
- 10. שמים בסיר ומוסיפים את שמן הזית.
-
- 11. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מתבלים במלח וסוכר לפי הטעם.
-
- 12. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. (למי שאין, אפשר למעוך בעזרת כף עץ או מזלג).
-
- 13. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה ונפטרים מהגרעינים. נשארים עם רוטב קרמי מעודן.
-
- 14. מורחים את הרוטב על הבצק המרודד (כאשר הוא כבר מונח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה)
-
- 15. מפזרים את הגבינות ואם רוצים, גם בזיליקום.
-
- 16. אופים בתנור שחומם מראש ל 220-250 מעלות כרבע שעה.