וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה פפרוני

מתכון של עמית שם טוב, שף הרגאצי פוקצ'ה בר

מתכון מאת: מערכת וואלה

פוקצ'ת פיצה פפרוני של רגאצי. בועז לביא,
פוקצ'ת פיצה פפרוני של רגאצי/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 12 גרם (כף) שמרים יבשים
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית טימין יבש
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • כפית שמן סויה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • רוטב לפיצה:
  • 20 מ"ל שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ דק מאוד
  • שן שום קצוצה
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להכנת הפיצה:
  • 400 גרם מוצרלה מגורדת
  • פפרוני
  • זיתים
  • עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסת בצק אחידה. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח למשך 3-4 שעות עד לתפיחה משולשת בגודל.
  • 2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק, וחותכים למספר יחידות בגודל המבוקש לכל פיצה. מניחים שוב בצד לתפיחה נוספת למשך כשעה.
  • 3. לאחר התפיחה השנייה מרדדים את הבצק מעט, מורחים עליו מעט שמן ומתפיחים לעוד 5 דקות.
  • 4. מחממים תנור ל-230 מעלות, מנמיכים ל-180 מעלות ומכניסים את הפיצה לחצי הכנה של כ- 8 דקות.
  • 5. לרוטב: במחבת מטגנים בצל ושום במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים חצי כוס מים ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לסמיכות הרוטב בין חצי שעה לשעה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
  • 6. סיום הכנת הפיצה: את הרוטב מורחים על הבצק החצי אפוי, מעל מפוררים מוצרלה, פרוסות פפרוני, זיתים ועלי בזיליקום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 10 דקות או עד להשחמה קלה של הפיצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully