פיצה כרובית בלי גלוטן
תקראו לה פיצה בלי גלוטן או לביבה ענקית מכרובית, כך או אחרת המאפה הזה של אורלי פלאי ברונשטיין יעשה לכם את היום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לבסיס ה"פיצה":
- 350 גרם כרובית
- 50 גרם אבקת שקדים
- 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לרוטב העגבניות:
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 4 עגבניות מגוררות
- גבעול בזיליקום
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לתוספות:
- 1 זוקיני פרוס לרצועות דקות
- 1 גזר פרוס לרצועות דקות
- 5 פרוסות גבינת מוצרלה
- להגשה:
- עלי בזיליקום
- אופן ההכנה:
- 1. מכינים את בסיס הפיצה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. במעבד מזון קוצצים את הכרובית לקבלת פירורים. מערבבים בקערה עם יתר החומרים, ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-1/2 שעה עד להזהבה.
- 3. בינתיים מבשלים את חומרי הרוטב 12-15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. את הבסיס האפוי מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים זוקיני, גזר ומוצרלה, ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות להזהבה. מוציאים, מקשטים בבזיליקום, ומגישים.
- גיוונים:
אופן ההכנה
- 1. מכינים את בסיס הפיצה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. במעבד מזון קוצצים את הכרובית לקבלת פירורים. מערבבים בקערה עם יתר החומרים, ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-1/2 שעה עד להזהבה.
- 3. בינתיים מבשלים את חומרי הרוטב 12-15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. את הבסיס האפוי מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים זוקיני, גזר ומוצרלה, ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות להזהבה. מוציאים, מקשטים בבזיליקום, ומגישים.
- גיוונים:
- מחליפים את הזוקיני בפטריות.
- מוסיפים זיתים.
- מוסיפים גבינות פיקנטיות, כמו כחולות, עזים או קשקבל.